Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla

Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu
NEON
Zobrazit dalších 8 obrázků
Pusťte si trailer nového sci-fi thrilleru s magnetickým Viggem Mortensenem, od mistra Cronenberga.

Pokud někoho můžeme označit za známou firmu na poli tělesných hororů, je to jednoznačně David Cronenberg. Filmy jako Červi, eXistenZ nebo kultovní Moucha rozhodně nejsou určené jako kulisa k večeři pro slabé povahy. Posledních pár dekád se Cronenberg soustředil na poněkud prozaičtější látky, když bodoval se snímky jako Dějiny násilí nebo Východní přísliby. Teď se po několikaleté autorské pauze, kterou vyplnil natáčením seriálových epizod pro jiné scenáristy, vrací nejen k vlastní látce, ale také k fyzicky nepříjemným výjevům.

Novinka se jmenuje Crimes of the Future (zhruba „Zločiny budoucnosti“) a vydáváme se v ní do blíže nespecifikované budoucnosti, kde do módy vstoupily tělesné modifikace. Stále přitom platí, že je řada lidí posedlá pozorností ostatních, a tak jde nezřídka o modifikace dosti bizarní. Zveřejněný trailer láká nejen na správně znepokojivé výjevy, ze kterých se méně otrlým budou ježit vlasy, ale také na stylové audiovizuální zpracování, kdy ukázka balancuje na hranici performance, videoklipu a hororu. Vše podtrhuje určitá neuchopitelná magnetická (skoro až erotizující) živočišnost. V tomhle směru trailer dává vzpomenout na poslední filmy Leose Caraxe (Holy Motors, Annette), Gaspara Noé (Climax, Vejdi do prázdna), loňský Titan nebo Cronebergovu eXistenZ.

Snímek si premiéru odbude na květnovém festivalu v Cannes, zprávy o českém nasazení do kin zatím nemáme. Cronenberg si film sám napsal, v hlavních rolích vystupují Viggo Mortensen, Kristen Stewart, Léa Seydoux a Scott Speedman. Oficiální synopse:

Snímek se odehrává v blízké budoucnosti, kdy se lidstvo plně adaptovalo na život v umělém prostředí a začalo upravovat svou tělesnou podstatu. Lidé necítí bolest, sex se kompletně změnil… Někteří vítají nezměrný potenciál transhumanismu, jiní se jej snaží regulovat. Syndrom zrychlené evoluce se každopádně rychle šíří. Saul Tenser je oblíbený performer, který se plně poddal novému řádu věcí a nechává si v těle vyrůst nové a nečekané orgány. Za asistence svojí partnerky Caprice dělá z vyjímání svých nových orgánů veřejnou show pro fanoušky. Jeho počínání nicméně brzy zaznamenají úřady a jedna zvláštní subkultura, a tak je donucený k tomu, aby zvážil své dosud nejvíc šokující vystoupení.

Podklady a foto: NEON

Galerie: 9

Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Lidstvo čeká nová móda – bizarní úpravy těla | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest