První dojmy: Vyšehrad: Fylm úspěšně navazuje na popularitu seriálu

První dojmy: Vyšehrad: Fylm úspěšně navazuje na popularitu seriálu | Fandíme filmu
Bioscop
Zobrazit další 4 obrázky
Lavi ve filmu se přiřítil jak lavina a opět baví svým nekorektním a přestřeleným stylem.

Tento týden vtrhne do českých kin snímek Vyšehrad: Fylm, jenž je filmovým rozšířením populárního internetového seriálu Vyšehrad. Satirický seriál reagující na starší či nové události prolínající se českým fotbalem, si získal natolik velkou popularitu, že se režiséři Martin Kopp a Jakub Štáfek, který zároveň ztvárňuje ústřední postavu talentovaného, ovšem extrémně blbého a rozhýřeného fotbalisty Julia Lavického, rozhodli natočit celovečerní film. V redakci už jsme měli možnost vidět, a přinášíme vám první dojmy.

Vyšehrad: Fylm volí klasickou cestu  kdy film navazuje na ústřední motivy předcházejícího seriálu, bere si z něj to hlavní a populární, což konkrétně zde jsou humorné scénky, gagy a vtipy převážně z fotbalového prostředí, a staví na tom většinu stopáže. Film samozřejmě nabízí jakousi ústřední dějovou linku, ta tu nicméně funguje pouze jako nosná kostra pro všechny gagy a vtípky. Žádné větší poselství o zodpovědnosti nebo férovosti ve sportu však nečekejte. Vyšehrad boří veškeré morální hodnoty a povedenými vtipy či přestřelenými situacemi baví diváka v opravdu slušném tempu.

Film se primárně soustředí na provázanost s fotbalovým tématem, a pokud vás poměry v českém fotbale nebo sport obecně moc nezajímají, pak filmu asi ani nedávejte šanci. Vyšehrad svůj úspěch staví na satiře, stejně jako na bláznivé postavě Julia Lavického, který je ztělesněním těch nejhorších vlastností, jaké může mladý sportovec mít. Já osobně jako fanoušek fotbalu jsem se u filmu velmi bavil, snímek za mě skvěle dokázal glosovat a reflektovat skutečné události a vyhánět je do extrému. Zde se také projevilo komediální nadání, které v sobě v rámci této role Jakub Štáfek dovede probudit.

Verdikt:

Pokud se vám líbil seriál Vyšehrad, nebo rádi sledujete jak někdo vtipně a trefně kritizuje české fotbalové prostředí, pak si vás film určitě získá. Pokud jde ale sport nebo fotbal mimo vás, pak vám film prosté pobavení nezaručí, za zkoušku však určitě stojí. Plnohodnotnou recenzi na webu najdete v příštích několika hodinách.

Galerie: 5

První dojmy: Vyšehrad: Fylm úspěšně navazuje na popularitu seriálu | Fandíme filmu První dojmy: Vyšehrad: Fylm úspěšně navazuje na popularitu seriálu | Fandíme filmu První dojmy: Vyšehrad: Fylm úspěšně navazuje na popularitu seriálu | Fandíme filmu První dojmy: Vyšehrad: Fylm úspěšně navazuje na popularitu seriálu | Fandíme filmu První dojmy: Vyšehrad: Fylm úspěšně navazuje na popularitu seriálu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest