Box Office: Rychle a zběsile 6 kraluje, Lin se raduje

Box Office: Rychle a zběsile 6 kraluje, Lin se raduje | Fandíme filmu
Rychle a zběsile 6 v amerických kinech jen těsně nedosáhlo na stomiliónový otvírák. Pařba na třetí odsunula na bronzovou příčku Abramsův Star Trek!

Našlapaná akční pecka Rychle a zběsile 6 opanovala pro tentokrát žebříček víkendových tržeb, když Linova rozlučka ukořistila $98,5 mega, čímž vylepšila nejlepší otvírák série. Pětka otevřela před dvěma lety s výsledkem $86 milionů, takže rozdíl není až tak velký, jak bychom možná čekali. Důvodem může být extrémně těžké "rozlosování", jelikož konkurence byla opravdu prvotřídní. Vyhlídky na překonání dvěstěmilionové ($) hranice jen ve Spojených státech jsou logickou reakcí, přičemž zámořské tržby by se nakonec mohly pohybovat kolem $250 melounů. Justin Lin holt odvedl dobrou práci a jeho tvůrčí odvaha se mu dozajista vrátí ve formě výborného finančního výsledku. Navíc kritiky jsou ve velké většině též pozitivní (naše recenze zde), tudíž tradiční šuškanda (word-of-mouth) bezesporu přivede do kin další houfy Američanů. Přičteme-li ještě dolárky ze zbytku světa ($177 mil.), pak se pohybujeme kolem mety $300 milionů. Rozjezd parádní, teď jen udržet tempo, poněvadž odvážný akční blockbuster si zaslouží nadstandardní výdělky! Při rozpočtu $160 milionů si můžete vsadit, že nějaký ten stamilión z Vina Diesela, Dwayna Johnsona, Paula Walkera a Luka Evanse určitě kápne.

Na druhou pozici se propařila pětice Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha a Ken Jeong, když Pařba na třetí urvala i se čtvrtečními projekcemi $54 mega (víkendový otvírák $42,4 mil.). To představuje docela zásadní sešup oproti Pařbě v Bangkoku, jež měla o poznání lepší start, neboť o premiérovém víkendu zapsala $86 melounů. Jenže jejím největším protivníkem byl animák Kung Fu Panda 2, nikoliv vysokooktanová série Rychle a zběsile. Erková komedie sice stála $103 milionů, tudíž byla nejdražším dílem v sérii, ovšem recenzentům se příliš nelíbí. Ohlasy jsou vcelku tristní. Například na serveru RottenTomatoes obdržela taškařice Todda Phillipse jenom 21% kladných recenzí. Koncept je očividně vytěžený a závěrečný díl tudíž budí spíše rozpaky.

Alespoň bronzovou placku uchránil Abramsův Star Trek: Do temnoty, jenž do kasičky přisypal dalších $38 mega. Překonat americké tržby prvního dílu se pravděpodobně nepodaří, ale zbytek světa by mohl ztrátu dorovnat. Rozhodně však nepůjde o žádný velký finanční úspěch, protože velice drahá produkce (rozpočet $190 mil.) nezabodovala tak, jak si všichni zainteresovaní představovali. Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana a Benedict Cumberbatch tak budou spolu s námi doufat, že kasovní (ne)úspěch (berte s rezervou) nebude mít vliv na plánované pokračování. Momentálně se druhý Star Trek pyšní výsledkem $249 melounů z celého světa, přičemž jednička to dotáhla na $386 milionů. Některé velké zahraniční trhy naštěstí pořád ještě čekají. Jen dodám, že nám v redakci (Jaaaara, Anarvin, Phil_cze) se poslední počin J.J. Abramse rozhodně líbil.

Na čtvrté pozici pak registrujeme třetí novinku, kterou je dobrodružný animák Království lesních strážců (Epic). Za vizuálně (i 3D) nadstandardní věc je zodpovědný režisér Chris Wedge, jenž divákům přináší poměrně zábavný příběh o boji dobra a zla, když v sázce je budoucnost samotné přírody. V těžkém souboji si rodinný film s tradičním morálním poselstvím vedl docela statečně, jelikož otevřel s výsledkem $34 mega. Uvidíme, zda se bude jednat o další trvalku a jak zabere animáky milující Evropa. Na pětce vidíme třetího Iron Mana (víkend $19,4 / USA $367 / svět $1,142 mil.). Šestici uzavírá Luhrmannova dramatická romance Velký Gatsby (víkend $13,7 / USA $115 / svět $156 mil.).

Příští týden se na plátna kin vrátí Will Smith, jenž se představí pod režijním dohledem M. Night Shyamalana v akčním sci-fi Po zániku Země (After Earth). Distribuce zahrnuje "pouze" 3000+ kin, takže bude zajímavé sledovat, jak se s tím Smith & Smith poperou. Druhou novinkou budou zajímavě vypadající Podfukáři (Now You See Me) režiséra Louise Leterriera, tedy kouzelnický thriller, v němž se představí Jesse Eisenberg, Mélanie Laurent, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Isla Fisher či Woody Harrelson.

Za týden zdarec!

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest