Divoká symfonie: Další kniha od Dana Browna se dočká zfilmování

Divoká symfonie: Další kniha od Dana Browna se dočká zfilmování | Fandíme filmu
Penguin Random House
Autor Šifry mistra Leonarda či Ztraceného symbolu posloužil za vzor dalšímu filmu.

Extrémně populární knižní autor Dan Brown se postupně představil také divákům. Nejprve těm v kinech se snímky Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a Inferno. Následně se ještě dočkal Ztracený symbol televizního zpracování. Ten byl po první sérii letos v lednu zrušený, avšak chystá se další adaptace Brownova díla.

Konkrétně se zpracování dočká Divoká symfonie (Wild Symphony), což je v Brownově bibliografii poměrně netradiční kousek – jde o interaktivní knížku pro děti, v níž malí i velcí čtenáři najdou nejrůznější rébusy. Brown také ke čtení složil hudební doprovod, jenž lze přehrát skrze přídavnou aplikaci.

Snímek bude pojednávat o myším dirigentovi, který cestuje po světě, aby dal dohromady orchestr jako žádný jiný. Ve snímku zazní Brownovy skladby a film by měl odkazovat k Disneyho Fantazii. Brown uvádí, že jeho životní láska pro vážnou hudbu začala právě díky filmům. Snímek produkuje Akiva Goldsman, autor filmů jako Čistá duše, Já, robot nebo právě Šifra mistra Leonarda. Autorem scénáře by měl být sám Brown.

Tady je anotace českého knižního vydání: Dan Brown si odskočil od dobrodružství profesora Langdona a vydává svou první dětskou knížku! Divoká symfonie představuje mimořádně zábavný čtenářský zážitek nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče. Bohatě ilustrovaná kniha je složena z půvabných, hravých básniček, v nichž maestro Myšák se svou věrnou taktovkou seznamuje čtenáře se svými zvířecími kamarády, od gepardů a klokanů až po slony a velryby. Každá dvojstrana je věnována jinému zvířátku a formuluje ponaučení do života, které se může stát podnětem k rozhovorům na téma soucitu, trpělivosti, úcty a sebedůvěry, prožívání přítomnosti, života beze spěchu nebo toho, jak důležité je přátelství. Ilustrace Susan Batoriové dodávají knize humor přístupný dětskému čtenáři, a navíc se pro zvídavé čtenáře všech věkových kategorií v kulisách propracovaných obrázků skrývají různé rébusy. Děti a dospělí si nadčasovou publikaci mohou vychutnat jak formou tradičního čtení, tak i s doprovodem autorových orchestrálních skladeb věnovaných jednotlivých zvířátkům. Umožňuje to interaktivní aplikace pro chytré telefony: stačí namířit fotoaparát mobilního zařízení na dotyčnou stránku, a pomocí rozšířené reality si můžete příslušnou skladbu hned poslechnout.

Titulní obrázek je ilustrační - Přebal knižní předlohy

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest