Oppenheimer: Další batmanovský parťák nebude chybět

Oppenheimer: Další batmanovský parťák nebude chybět | Fandíme filmu
Warner Bros.
I na ty nejmenší role bere Christopher Nolan do svého válečného filmu jen ta největší jména.

Historický velkofilm o vzniku atomové bomby už se točí. Ze snímku Opeenheimer od Christophera Nolana už jsme dokonce viděli první fotky. Přesto ale pořád přibývají další a další členové k už tak nabitému obsazení. Nolan s chutí spolupracuje s ověřenými herci opakovaně a také pro Oppenheimera nabral celou řadu repetérů. Konkrétně to jsou Cillian Murphy, Matt Damon, Kenneth Branagh, James D'Arcy, David Dastmalchian a Matthew Modine.

K už tak černému zástupu ověřených kumpánů teď přibyl ještě jeden. Gary Oldman. Ten v trilogii Temného rytíře představoval komisaře Gordona. V Oppenheimerovi dostal malou čestnou roličku. Prozradil to sám Oldman v rozhovoru pro TalkSport. Jeho čas natáčení přijde v květnu, což značí, že Nolanův film nebude žádný drobeček, ale pořádný macek (točí se od konce února). Teď už vlastně chybí jen Michael Caine, Nolanův nejvěrnější muž, jenž vystupoval už v jeho osmi filmech!

Oppenheimer je epický thriller o nevyzpytatelném muži plném paradoxů, který musel riskovat zničení světa, aby jej zachránil. Scénář vychází z Pulitzerovou cenou oceněné knihy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaie Birda a Martina J. Sherwina. V hlavnírch rolích Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, David Dastmalchian, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Matthias Schweighöfer, Gustaf Skarsgard, Harrison Gilbertson, Emma Dumont, David Rysdahl, Louise Lombard, Guy Burnet, Danny Deferrari, Josh Peck a Robert Downey Jr. Režíruje Christopher Nolan. Datum české premiéry je stanovené na 20. července 2023.

Titulní foto je ilustrační - Gary Oldman ve filmu Temný rytíř povstal

Zdroj: TalkSport

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest