Operace Mincemeat : Colin Firth v čele válečné dezinformační kampaně

Operace Mincemeat : Colin Firth v čele válečné dezinformační kampaně | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Na Netflix letos dorazí jedna z největších válečných lstí historie. Pusťte si trailer, seznamte se.

Válečné drama Operation Mincemeat zpracovává skutečný příběh o kampani vedené vládou Winstona Churchilla, jejímž cílem bylo přesvědčit Německo o tom, že spojenci zaútočí na Řecko a Sardinii. Ve skutečnosti však zaútočili roku 1943 na Itálii.

Němci byli přesvědčeni o tom, že náhodou získali přísně tajné dokumenty odhalující detaily týkající se válečných plánů Spojenců. Dokumenty byly připevněny k mrtvému muži, který byl vhozen do oceánu a později vyplaval v Punta Umbría ve Španělsku. K potvrzení úspěšnosti nastražených dokumentů bylo užito rozluštěných vzkazů posílaných šifrovacím strojem Enigma.

Film je natočen podle knihy, kterou o události napsal britský autor Ben Macintyre. Režie se ujal John Madden (Báječný hotel Marigold). Snímku bychom se snad měli dočkat 11. května na Netflixu. Kromě Colina Firtha v hlavní roli Ewena Montagua se představí např. Jason Isaacs (Lucius Malfoy z Harryho Pottera) nebo Hattie Morahan která je známá českým divákům ze seriálu HBO Bez vědomí.

Zajímavostí je, že ve filmu vystupuje také postava spisovatele Iana Flaminga (autor bondovek), který byl v té době součástí oddělení NID britského námořnictva.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 3

Operace Mincemeat : Colin Firth v čele válečné dezinformační kampaně | Fandíme filmu Operace Mincemeat : Colin Firth v čele válečné dezinformační kampaně | Fandíme filmu Operace Mincemeat : Colin Firth v čele válečné dezinformační kampaně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest