Transformers: Bayovo třeštění dohnalo sérii až ke ztrátě

Transformers: Bayovo třeštění dohnalo sérii až ke ztrátě | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Poslední Transformers Michaela Baye prodělali pořádný balík. A ve studiu Paramount není pořádek.

Magazín The Hollywood Reporter přinesl podrobný popis potíží, kterými si prochází natáčení Mission: Impossible 7. To už jsme rozebrali v samostatném příspěvku. Velké expozé se nicméně krom špionážní série Toma Cruise dotklo také několika dalších témat. Obecně pro to, aby článek lépe dokreslil, že je ve studiu Paramount tak trochu binec, chybí mu jasný směr a ještě víc mu chybí větší množství spolehlivých hitů.

Hitovou sérií po nějakou dobu byli Transformers. Hned dva díly ságy se ve světových pokladnách vyšplhaly nad miliardu dolarů a zdálo se, že značka tiskne peníze, ať mají filmy jakkoliv mizerné recenze. To se z nějakého důvodu zlomilo společně se snímkem Transformers: Poslední rytíř. Jako by si diváci řekli „a dost“. Pokud si vzpomínáte, tak pátý díl série vzal roboty mezi artušovské rytíře, nechal je bojovat s draky, zavítali jsme do dávné minulosti, ale i do druhé světové války. To celé bylo podané zběsilým stylem Michaela Baye, který jako by se film od filmu snažil být ještě divočejší a neurvalejší.

Režisér Bay vlastně už několik filmů tvrdil, že by chtěl sérii opustit a někteří proto v minulosti spekulovali o tom, že právě proto točil Transformery divnější a divnější – doufal, že buď mu konečně jednou někdo řekne „ne“, a nebo alespoň dostane nehorázné peníze na to, aby točil naprosto šílené věci.

Kdo ví, zda to bylo právě takto, ale podle informací The Hollywood Reporteru je pravda alespoň ta část o penězích. Magazín uvádí, že film zásadním způsobem překročil svůj alokovaný rozpočet a skončil ve ztrátě 100 milionů dolarů. Snímek utržil v kinech 605 milionů a podle některých zdrojů rozpočet činil 260 milionů. Když vezmeme v potaz, že z tržeb studio dostalo přinejlepším polovinu (spíš míň, protože podstatná část vstupenek se prodala v Číně, kde si tamější distribuce bere podstatně větší podíl, než je běžné všude jinde ve světě) a náklady na marketing činily přinejmenším dalších 100 milionů, tak je stomilionová ztráta zcela uvěřitelná.

Nepřekvapí tak, že Michael Bay už další díl série nenatočil a série se dočkala částečného restartu s menším měřítkem, menšími hereckými hvězdami a méně dominantními režiséry, kterým je možné v případě potřeby domluvit.

Star Trek

A kuriozní situace zavládla také v širém vesmíru. Ve studiu Paramount se sice interně mluví o tom, že se chce zaměřovat hlavně na levnější filmy pro stream, nicméně v únoru na prezentaci pro investory najednou bylo oznámeno, že se letos začne točit další díl Star Treku i s dosavadním obsazením. Tahle zpráva byla tak překvapivá, že podle The Hollywood Reporteru dokonce ani herci nevěděli, že by další Star Trek měli točit. Nejsou s nimi podepsané smlouvy, nikdo jim neukázal scénář a projekt ani nemá schválený rozpočet.

Ve studiu byl nedávno zkušený šéf Jim Gianopulos, který spoléhal na budování vztahů s filmaři, vyměněný za méně zkušeného nástupce, společnost se spojila s mediální firmou ViacomCBS a daleko větší důraz se do budoucna má dávat na streaming. Je těžko představitelné, že by společnost byla nějak zásadně schopná konkurovat ostatním gigantům na trhu, a tak se spekuluje o tom, zda se náhodou Paramount nesnaží rychle nasekat co nejvíc obsahu, aby měla firma k dispozici co nejširší archiv pořadů a stala se tak lákavým zbožím pro případného kupce.

Kdyby k takovému vývoji skutečně došlo, tak by Hollywood v relativně krátké době přišel po 20th Century Fox o další tradiční samostatné studio a filmový trh by rázem byl zase o něco užší a chudší.

Foto: Transformers: Poslední rytíř

Zdroj: The Hollywood Reporter

Transformers: Poslední rytíř

21.06.2017 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Transformers: Bayovo třeštění dohnalo sérii až ke ztrátě | Fandíme filmu Transformers: Bayovo třeštění dohnalo sérii až ke ztrátě | Fandíme filmu Transformers: Bayovo třeštění dohnalo sérii až ke ztrátě | Fandíme filmu Transformers: Bayovo třeštění dohnalo sérii až ke ztrátě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest