Hollywood zásobuje Ukrajinu vojenskou výbavou

Hollywood zásobuje Ukrajinu vojenskou výbavou | Fandíme filmu
Night-Fire / Jon Barton
Válečný poradce Toma Cruise rozjel kampaň na dodávky vojenské výbavy z USA.

Hollywood se od začátku invaze na Ukrajinu staví k situaci dvěma různými způsoby. Filmová studia přerušují obchodní styky s Ruskem, jednotlivci se obvykle snaží informovat nebo pomáhat. Mila Kunis s Ashtonem Kutcherem vybrali na charitativní účely 35 milionů dolarů, Arnold Schwarzenegger vysvětluje Rusům, že jim vláda lže.

The Hollywood Reporter přinesl příběh Jona Bartona, který se rozhodl pomáhat materiálně. Barton je bývalý mariňák. V řadě seriálů a filmů si zahrál vedlejší role nejrůznějších vojáků, členů zásahových jednotek apod. Vedle toho slouží také jako technický poradce pro válečné otázky. Radil takhle filmařům při natáčení seriálů JAG či Námořní vyšetřovací služba, popřípadě při natáčení celovečeráků Punisher: War Zone nebo Rudý úsvit (2012). S přípravou na roli pomáhal hvězdám jako jsou Tom Cruise, Kristen Stewart či Chris Hemsworth.

Chvíli přemýšlel, že by se na Ukrajině přidal k cizinecké legii, ale pak se rozhodl, že napadené zemi pomůže jinak. Známý kaskadér mu vnukl nápad, že by mohl dodávat bojové vybavení. Nemůže sice přes oceán vozit zbraně nebo jejich součásti, ale může vozit ochranné prostředky všeho druhu. Vybrakoval sklady svojí firmy Night-Fire, která vždycky měla k zapůjčení nějakou vojenskou výstroj, a dal dohromady všechny možné uniformy, chrániče, boty, popruhy, taktické vesty, přikrývky, svítilny, dalekohledy atp.

Svoje známé mezi veterány z celých Spojených států vyzval k tomu, aby mu poslali svoje vlastní vybavení, které mohou postrádat. Část materiálu poslal přes Varšavu přímo do Kijeva, část daroval třiceti americkým dobrovolníkům, kteří se rozhodli připojit k legii.

Barton doufá, že velká hollywoodská studia budou inspirována jeho příkladem, protože sklady studií podle jeho slov podobným materiálem přetékají.

Foto je ilustrační, Jon Barton při konzultační práci

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest