Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru

Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 14 obrázků
Podle Cumberbatche Mnohovesmír šílenství zopakuje úspěch Spider-Mana: Bez domova. Nové fotky, nové podrobnosti.

Marvel v animované minisérii What If…? představil řadu konceptů, které nyní převádí do hrané podoby ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Už v předchozích upoutávkách jsme mohli vidět jakousi temnou variantu samotného Stephena Strange (Benedict Cumberbatch), ale třeba také jeho zombie verzi. V nově zveřejněné ukázce to vypadá, že na nemrtvé šourání Stephen nebude sám. V jednom záběru vystupuje Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), která je taktéž v takovém stavu, že jde buď o zombie, nebo k ní minimálně nemá daleko.

Svět zombie zřejmě nebude ten jediný, který Strange navštíví. Dole v galerii najdete hromadu nových obrázků a fotek. Jedním z nich je také koláž z obálky magazínu Empire. A mimo dalšího v koláži můžeme vidět také dinosaura! Podobný výjev byl patrný už v trailerech, kde doktor „propadá“ napříč realitami a fanoušci se domnívají že vidíme tzv. „Savage Land“. To je v komiksech oblast, která je skryta před zbytkem světa hluboko v Antarktidě a jde o mimozemšťany vytvořené místo, kde bují prehistorický život. Uvidíme, zda i ve filmu skutečně půjde o oblast zasazenou přímo na naši Zemi, anebo komiksová Savage Land na plátně toliko inspiruje nějakou další paralelní realitu.

Marvel Studios
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství - Uvidíme tzv. Savage Land?

V galerii krom Strange můžete vidět také Americu Chavez (Xochitl Gomez), což je mladá žena, která umí skrze nejrůznější paralelní světy procházet. Režisér Sam Raimi pro magazín Empire vysvětluje, že Strange se vždycky pyšnil tím, že je chytřejší než ostatní. Najednou je tu mnohovesmír, o němž skoro nic neví a ještě ke všemu musí skousnout, že se o něm musí učit od malé holky.

Obecně máme podle Cumberbatche čekat, že Strange bude ve snímku hodně zpytovat svědomí. Hodně se pohrouží sám do sebe a bude se sám sebe ptát, kdo vlastně je, jaká je jeho skutečná povaha, jakým svým nešvarům má vzdorovat, nebo kým by se měl stát. Jakkoliv je „Mnohovesmír šílenství“ rozmáchlý, stále jde v jádru o příběh o Strangeovi. Čekají na něj velké překážky, nečekaná rozuzlení a překvapivá shledání.

Mezi ta shledání patří rozhodně i postava, která až podezřele připomíná Profesora X (Patrick Stewart) z xmenovských filmů. Dole v galerii můžete vidět, jak jsou Strange a Chavez zavřeni v jakýchsi skleněných celách a Stephen má pouta, jež téměř určitě blokují užití magie. Následně jsme v upoutávkách mohli vidět, jak byl v poutech před „někoho“ předveden. Fanoušci jsou přesvědčení o tom, že jde o zmiňovaného Profesora X, avšak producent filmu Richie Palmer varuje že všechno nemusí být takové, jaké se to na první pohled zdá být. Pohybujeme se ve světě, kde existuje nekonečné množství verzí jednotlivých postav a to, že někdo vypadá jako někdo koho známe, ještě neznamená, že je to skutečně on. Z tohoto Palmerova vyjádření zřejmě můžeme odtušit, že se ve filmu setkáme s alternativní variantou Profesora, nikoliv s tím samým, kterého jsme vídali v předchozích filmech.

Profesor je tu zřejmě členem organizace známé jako Illuminati, která v komiksech nenápadně zpovzdálí dohlíží na ty největší hrozby, které hrozí naší existenci. Palmer zpochybňuje, že by členem Illuminati byl Tony Stark, jak se občas tvrdí v rámci různých zákulisních drbů. Palmer sice nechtěl naplno potvrdit, že Illuminati budou ve filmu vystupovat, ale naznačil, že „pokud by se opravdu objevili“, tak by se jejich složení od komiksů téměř určitě odlišovalo a daleko víc by se vztahovalo k postavám, které už známe z filmového světa Marvelu.

Suma sumárum nás podle Cumberbatche čeká opravdu „velký, velký film“. Má to být velký úlet, který je tak extrémně ambiciózní, že podle Benedicta můžeme očekávat tak velký úspěch, jaký slavil Spider-Man: Bez domova. Což jsou odvážná slova. Podobně velkolepě pak hovoří šéf Disneyho Bob Chapek, který říká, že snímek „posouvá hranice [filmového] vypravěčství a nečekaným způsobem propojuje jednotlivé části Marvel Cinematic Universe.“ Věříte Cumberbatchovi a Chapekovi, že jejich velké ambice klapnou?

Dveře do multiversa plného tajemství a šílenství se otevírají. Iron Man a Captain America jsou po zuřivé bitvě v Avengers: Endgame pryč a předpokládalo se, že centrální úlohu v Avengers převezme Doctor Strange, dřívější geniální chirurg a ten nejmocnější kouzelník. Jenže po tom, co použil zakázané kouzlo (které je považované za to vůbec nejnebezpečnější) k tomu, aby silou vůle manipuloval s časem a prostorem, otevřely se dveře k tajuplnému šílenství zvanému „mnohovessmír“. Aby dal ve světě, kde se všechno neustále mění věci opět do pořádku, vyhledá Strange pomoc svého spojence a nejvyššího kouzelníka Wonga a nejsilnější Avengerku – Wandu, alias Scarlet Witch. Nad lidstvem se vznáší strašlivá hrozba a celé univerzum už sami zachránit nedovedou. Překvapením je, že ta největší hrozba ve vesmíru vypadá přesně jako Doctor Strange… Režisér Sam Raimi, známý svým jedinečným pohledem na svět, oslní všechny diváky ohromujícím měřítkem a zcela novým vizuálním zážitkem, který bude překračovat hranice času a prostoru.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 5. 5. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: Empire I, II, IIIDisney

Galerie: 15

Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Další zombie postava v novém traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest