Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+

Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+ | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 5 obrázků
Američtí rodiče jsou rozčarování z toho, že Disney rozšiřuje nabídku o násilnější a dospělejší obsah.

Není to tak dlouho, co Netflix ze své nabídky odstranil seriály, které vznikly v koprodukci s Marvelem. Jmenovitě se jednalo o The Defenders a sólové seriály jejich členů, tedy Daredevila, Jessicu Jones, Luka Cage a Iron Fista. Obratem však Disney (vlastník Marvelu) oznámil, že se tyto seriály (s výjimkou Iron Fista) stanou součástí nabídky na jejich streamovací platformě Disney+, což tento týden podpořil i oficiálním videem. Zdá se, že ne všechny však tato zpráva potěšila.

V reakci na tuto situaci totiž skupina Parents TV Council vydala prohlášení, ve kterém společnost Disney za její kroky kritizuje . Parents TV Council je sdružení zastupující americké rodiče, a těm se evidentně nelíbí, že se součástí nabídky na platformě stane obsah, který je více dospěly a více násilný, než dosavadní projekty od Marvelu. Oficiální stanovisko TVC , prezentováno jejím prezidentem Timem Winterem zní takto:

„Více jak 98 let je společnost Walt Disney Company synonymem pro rodinnou zábavu, a nenapadá mě jiná americká společnost, která je vybudována na zádech - a také peněženkách - rodičů a jejich rodin. Platforma Disney+ se tak logicky propaguje jako streamovací služba s primárně rodinným obsahem, a rodiče díky tomu vložili do společnosti svoji důvěru. Nasazení dospělého až nepřístupného obsahu pro zdánlivé zvýšení příjmů však naprosto neodpovídá dosavadní politice společnosti, a může mít za následek zničení Disneyho značky. Co přijde příště, živý striptýz v Disneyho zábavních parcích?“

Americkým rodičům se evidentně nelíbí, že společnost v rámci uspokojení širšího spektra předplatitelů přidává i tento typ obsahu. V souvislosti s tím však byly na platformu přidány rozšířené možnosti rodičovské kontroly, a ti tak budou mít možnost omezit svým dětem přístup k těmto více násilným pořadům. Na jednu stranu je pravda, že Marvel/Netflix seriály jsou rozhodně více násilné, ale především se v nich řeší dospělejší a vážnější témata, která též nejsou pro mladší obecenstvo vhodné. Na stranu druhou však za to co sledují děti na internetu primárně odpovídají jejich rodiče, a pokud mají možnosti jak se těmto seriálům vyhnout, zodpovědnost leží na jejich bedrech.

Jak vnímáte vy tuto problematiku? Měl by se Disney v rámci své dlouholeté family friendly politiky vymezit proti podobnému typu obsahu? Nebo by měl dospělejším příběhům dávat šanci?

V Česku má být služba Disney+ k dispozici během letošního roku.

Foto: Marvel

Zdroj: Parents TV Council

Galerie: 6

Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+ | Fandíme filmu Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+ | Fandíme filmu Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+ | Fandíme filmu Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+ | Fandíme filmu Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+ | Fandíme filmu Disney čelí kritice za nasazení dospěláckých seriálů na Disney+ | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest