Indiana Jones 5 je konečně dotočený

Indiana Jones 5 je konečně dotočený | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Filmaři hlásí poslední klapku finální dobrodružství s Harrisonem Fordem.

Trvalo to, ale je to tady. Indiana Jones 5 je reálně dotočený a může se pustit do postprodukce. O dokončení natáčení fanoušky na Twitteru informoval producent Frank Marshall a následně se připojil i režisér James Mangold, který dodal, že dnešek je „prvním dnem po bouři“.

O tom, zda vznikne pátý film s archelogem Jonesem (Harrison Ford) se diskutovalo už od premiéry „čtyřky“ v roce 2008. Někdy od roku 2015 producent Steven Spielberg naznačoval, že se projekt začíná rýsovat a v roce 2016 bylo poprvé oznámeno datum premiéry. To se nicméně nesčetněkrát odsouvalo, naposledy loni na podzim.

To samé platí i pro samotné natáčení. Scénář se mnohokrát přepisoval, měnili se scenáristé, původního režiséra Spielberga nahradil James Mangold. Definitivně natáčení odstartovalo na přelomu května a června 2021. Točilo se v londýnských ateliérech a na exteriérových lokacích v Británii, na Sicílii a v Maroku. Natáčení bylo několikrát pozastaveno, kvůli zranění Harrisona Forda a kvůli úmrtí jednoho z členů štábu. Teď je tedy dotočeno a můžeme doufat, že aktuálně předpokládané datum premiéry bude v roce 2023 skutečně platit.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 29. 6. 2023 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook, Toby Jones, Antonio Banderas a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Titulní foto je ilustrační

Zdroje: James Mangold, Frank Marshall

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu