Režisér Avengers: Endgame varuje před novým trendem mnohovesmírů

Režisér Avengers: Endgame varuje před novým trendem mnohovesmírů | Fandíme filmu
Marvel Studios
Multiverza jsou všude, kam se podíváš. Joe Russo před nadužíváním varuje.

Joe Russo, režisér Avengers: Infinity War či Avengers: Endgame, vystoupil na summitu interaktivní zábavy DICE 2022. Jako jedno z témat přišly na přetřes i mnohovesmíry (multiverza), kterých je teď všude plno. Vody otestoval animovaný snímek Spider-Man: Paralelní světy. Loki začal po multiverzu pošilhávat v hrané formě, ve Spider-Manovi: Bez domova už regulérně vystupovali Spider-Mani z alternativních realit a letos se brány mnohovesmíru rozkopnou dokořán hned na dvou frontách – ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství u Marvelu a ve filmu The Flash u DC.

Russo se domnívá, že takhle prostě korporátní byznys funguje. Když korporát zjistí, že lidé mají rádi čokoládovou zmrzlinu, začne ji nabízet na všechny možné způsoby. Na inovaci kašlou. Prostě se našla nová dojná kráva a ta se poctivě ždímá do sucha. Je na kreativcích, aby navzdory korporátnímu vedení prosadili něco originálního. Jako příklad uvádí Infinity War, kde s bratrem Anthonym nechali polovinu hrdinů zemřít – to je něco, co se v drahých velkofilmech jednoduše nestává.

Když se pořád opakuje to samé, tak to prostě podle Joa není správně, ale naštěstí v Hollywoodu stále pracuje dostatek kreativních tvůrců a inovátorů, aby nás dokázali překvapit. Jen nesmíme čekat, že nás samy od sebe překvapí korporace.

Zrovna v případě mnohovesmíru je navíc problém dvousečný. Nejen, že se divákům může přejíst, když uvidí všude podobný princip. Mnohovesmír s sebou navíc ještě nese tu potenciální past, že může být pro diváky (zvlášť pro ty sváteční) poměrně dost komplikovaný. Následování zrovna tohoto trendu tak může širší publikum potenciálně dost zblbnout. Jestli to tak bude nebo ne, si letos poprvé ověříme už v květnu, až dorazí Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství.

Foto je ilustrační: Bratři Russoovi při natáčení Infinity War

Zdroj: IGN

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest