Thor: Love and Thunder: Mezi Asgarďany míří bohyně z Wakandy

Thor: Love and Thunder: Mezi Asgarďany míří bohyně z Wakandy | Fandíme filmu
Marvel Studios
Záporák filmu Gorr the God Butcher bude mít bohů k porážce docela dost.

Thor je ze svojí podstaty mytologická a božská látka. Jednotlivé postavy jsou sice ve světě Marvelu mimozemšťané s nadlidskými silami, avšak zcela zřetelně vycházejí ze severské mytologie. Thor, Odin, Loki, Valhalla...to všechno jsou severské báje a oblast pohanského náboženství. Ve snímku Thor: Love and Thunder bude božská účast ještě silnější. Jane Foster (Natalia Portman) získá božské síly, ve snímku vystoupí Russell Crowe jako Zeus a záporákem v podání Christiana Balea je Gorr the God Butcher (Gorr Bohovrah).

Tím ale božská osádka nekončí. Herecké databáze vyjevily, že nepříliš známá herečka Akosia Sabet (Clickbait, Winchester: Sídlo démonů) ztvární bohyni Bastet. To je v komiksech postava ze světa Wakandy. V historii království je to panteří bohyně, která kdysi dávno zavedla šamanského válečníka ke speciální rostlině, jež dala síly prvnímu Black Pantherovi, který pak sjednotil pět wakandských kmenů. V komiksech je Bastet spojená s Khonshuem, což je pro změnu Božstvo vystupující v chystaném Moon Knightovi. Uvidíme, zda i ve filmech bude tato spojitost zachována a bude hrát nějakou roli.

Bast (Bastet) se objevila už v úvodní sekvenci prvního Black Panthera. Tehdy jsme ale pouze viděli její vizuální znázornění při převyprávění dějin Wakandy. Teď tedy dostává hereckou představitelku, takže můžeme očekávat, že bude mít lidskou podobu nebo bude promlouvat. Jaké plány režisér a scenárista Taika Waititi s větším množstvím božstev má, to zatím nevíme.

Titulní foto je ze snímku Black Panther

Zdroj: The Cosic Circus

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest