KIMI: V paranoidním thrilleru od HBO je „Alexa“ svědkem vraždy

KIMI: V paranoidním thrilleru od HBO je „Alexa“ svědkem vraždy | Fandíme filmu
HBO Max
Zobrazit další 3 obrázky
Režisér Dannyho parťáků varuje před šmíráckou technologií. Pusťte si trailer.

Režisér Steven Soderbergh natočil trilogii Dannyho parťáků, Nákazu, Erin Brokovich nebo Traffic, za nějž obdržel Oscara. V posledních letech se přesunul z kin na malé obrazovky. Svou novinku KIMI natočil pro službu HBO Max, jež do Česka a na Slovensko dorazí 8. března. V zahraničí bude mít KIMI premiéru už 10. února, u nás si tedy na oficiální uvedení zhruba měsíc počkáme.

Hrdinkou snímku je Angela, agorafobička ze Seattlu, která pracuje pro technologickou společnost, jež prodává zařízení KIMI, jakousi obdobu Alexy či Siri (HomePodu) – tedy virtuální domácí asistentky/chytrého reproduktoru. Angela z domova pracuje jako analyzátorka datových streamů a při tom objeví násilný zločin, který jedno ze zařízení zaznamenalo. Když se situaci pokusí nahlásit nadřízeným, střetává se s byrokracií a odporem. Aby se situací mohla skutečně zabývat, musí překonat svůj strach z otevřených prostor a vyrazit z bytu.

Trailer slibuje paranoidní podívanou, v níž hrdinka nebude pouze vyšetřovat vraždu a bojovat s bezcitnými šéfy, ale také nám dá příležitost se zamyslet nad otázkou soukromí a toho, jak nám podobná zařízení jako KIMI zasahují do života. Sám režisér Soderbergh v rozhovoru pro IGN uvedl, že vůbec nechápe, proč podobného špeha má někdo dobrovolně doma. Jeho příběh by měl pokládat otázku, zda lze v používání KIMI najít nějaké reálné benefity.

Snímek napsal David Koepp, autor filmů jako Jurský park, Mission: Impossible či Spider-Man. V hlavní roli vystupuje Zoë Kravitz, dále hrají Jaime Camil, Erika Christensen, Derek DelGaudio, Robin Givens, Charles Halford, Devin Retray, Jacob Vargas a Rita Wilson.

Foto: HBO Max

Zdroj: IGN

Galerie: 4

KIMI: V paranoidním thrilleru od HBO je „Alexa“ svědkem vraždy | Fandíme filmu KIMI: V paranoidním thrilleru od HBO je „Alexa“ svědkem vraždy | Fandíme filmu KIMI: V paranoidním thrilleru od HBO je „Alexa“ svědkem vraždy | Fandíme filmu KIMI: V paranoidním thrilleru od HBO je „Alexa“ svědkem vraždy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest