Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery

Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Fanoušci Joaquina Phoenixe mohou opatrně začít doufat. Jsou tu neoficiální zprávy o pokračování.

Joker z roku 2019 neměl (na poměry komiksových filmů) vysoké náklady a v kinech utržil více než miliardu dolarů. I recenze byly slušné (průměrná známka na agregátoru Rotten Tomatoes je 7,3 z 10) a film si odnesl 11 oscarových nominací, kdy dvě skutečně proměnil, včetně té pro Joaquina Phoenixe v hlavní roli. Natáčení pokračování tedy působí jako naprosto jasná volba, že?

V tomhle případě to tak jednoduché není. Potenciální překážkou vždy byl sám představitel Jokera. Phoenix si příliš nelibuje v mediálním humbuku a jako herec má rád výzvy. Vždycky si vybíral role především podle jejich zajímavosti a na peníze hleděl až v druhé řadě. Pokud tedy i tentokrát zaznívá fráze o tom, že vznik pokračování bude záležet čistě na kvalitě scénáře, nemusela by to pro jednou být pouze fráze. Zároveň si můžeme vzpomenout, že první Joker se psal víceméně za pochodu, kdy sám Phoenix denně dohlížel na další a další úpravy snímku přesně podle jeho představ. V tomhle konkrétním případě tak možná nehraje klíčovou roli ani tak scénář jako takový, ale spíš prostě zajímavá zápletka, v rámci které by si Phoenix našel nějakou novou výzvu a prostor vyřádit se.

Herci do hlavy každopádně nevidíme a naposledy, když se vyjadřoval k tématu případného Jokerova pokračování, tak tvrdil, že vůbec neví, zda na něj dojde. Možná herec mlžil, možná se situace změnila, server Heroic Hollywood každopádně tvrdí, že se se věci hýbou kupředu.

Filmový magazín s odkazem na interní zdroj tvrdí, že studio Warner Bros. dostalo k posouzení první verzi scénáře a počítá se s tím, že natáčení snímku začne v roce 2023. Magazín Heroic Hollywood provozuje reportér Umberto Gonzalez, který příležitostně zveřejňuje ověřené zákulisní informace na zavedeném serveru The Wrap. To by mohlo naznačovat, že Heroic Hollywood potenciálně skutečně má kontakty do zákulisí studia Warner Bros.

Zároveň ale zůstaňme trpěliví. I za předpokladu, že je zpráva přesná, ještě nutně nemusí nic moc znamenat. Je opravdu docela klidně možné, že se scénář filmu píše, a že manažeři z Warneru by rádi příští rok natáčeli. Z toho však nutně nevyplývá, že by měl Phoenix stejnou představu, a že předložený scénář zkrátka neodmítne. Příznivci Joaquinova ztvárnění komiksového „prince zločinu“ tak mohou opatrně doufat, že se v produkci něco pozvolna děje, ale na příslovečné bouchnutí šampaňského je ještě brzy.

Foto je ilustrační - první Joker

Zdroj: Heroic Hollywood

Galerie: 6

Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery | Fandíme filmu Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery | Fandíme filmu Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery | Fandíme filmu Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery | Fandíme filmu Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery | Fandíme filmu Joker 2 má údajně skutečně namířeno před kamery | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest