Johnny Depp si zahraje Ludvíka XV.

Johnny Depp si zahraje Ludvíka XV. | Fandíme filmu
The Weinstein Company
V Hollywoodu hvězdnému herci momentálně pšenka nekvete, ale v Evropě je o něj stále zájem.

Francouzský magazín Closer informuje, že v červenci se začne ve Francii natáčet dosud nepojmenovaný snímek o francouzském králi Ludvíku XV. Pozornost mezinárodních médií projekt přilákal proto, že Ludvíka si zahraje Johnny Depp. Ten v souvislosti se svým soudním sporem s exmanželkou Amber Heard přišel v roce 2020 o roli čaroděje Grindelwalda ve Fantastických zvířatech 3. Jeho posledním projektem tak byla Minamata natáčená v roce 2019. Od té doby dal Hollywood od Deppa ruce pryč. V Evropě je herec nicméně stále extrémně populární a zdejší diváky jeho soudní pře s exmanželkou příliš nevzrušuje.

Zatím není přesně známo, na co konkrétně se snímek zaměří. Ludvík vládl téměř 60 let, po podstatnou část 18. století. Byl pravnukem slovutného Ludvíka XIV. a velkou část jeho vlády ovlivňoval někdo druhý. Na trůn nastupoval v útlém věku a vládl za něj strýc. V pozdějších letech měl rozhodující vliv na vnitrostátní i zahraniční politiku kardinál a po jeho smrti hodně ovlivňovaly Ludvíkova rozhodnutí jeho milenky madame de Pompadour a madame du Barry.

Právě madame du Barry si zahraje Maïwenn, která je zároveň režisérkou projektu. Začínala jako herečka. V 90. letech vystupovala ve snímcích jako Leon nebo Pátý element. Po přelomu letopočtu začala také režírovat. Naposledy natočila dobře hodnocený snímek Můj král. Točit se bude v Paříži nebo ve Versailles.

Foto je ilustrační - Johnny Depp ve snímku Libertin

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest