Vzniká filmový ateliér přímo ve vesmíru, pozve i Toma Cruise

Vzniká filmový ateliér přímo ve vesmíru, pozve i Toma Cruise | Fandíme filmu
NASA
Za dva roky si budeme moci natočit vlastní vlogísek na orbitální stanici.

Už skoro dva roky víme o tom, že Tom Cruise hodlá natáčet přímo ve vesmíru. V prvenství už jej sice stačil předstihnout konkurenční ruský projekt (Tom byl zaneprázdněný létáním hlavou dolů), ale s natáčením na orbitě stále počítá. A Cruise bude jen jedním z mnoha. Ve vesmíru totiž vzniká celý ateliér, který bude (za patřičný peníz) běžně k pronajmutí.

Vesmírný ateliér společnosti Space Entertainment Enterprise (Vesmírná zábavní společnost) se bude jmenovat jednoduše SEE-1 a bude dokovat na první komerční vesmírné stanici Axiom. Ta je připojena ke stanici ISS, od níž se v roce 2028 odpojí a stane samostatnou orbitální stanicí.

SEE-1 má díky svojí poloze na nízkém orbitu nabízet zákazníkům mikro gravitaci a má zvát „umělce, producenty a tvůrce“, aby „vyvíjeli, produkovali, nahrávali a streamovali obsah“. Vesmírná „aréna“ má nabízet také „prostor a infrastrukturu pro obsah a události třetích stran“. Takže nám youtubeři budou létat do vesmíru? Máme se těšit na pranky v beztížném stavu? :D

SEE-1 se otevře už v roce 2024. Za projektem stojí producenti Dmitrij a Elena Lesnevskijovi. Dmitrij má na kontě asi 60 ruských filmů a seriálů, ale od roku 2013 žije s manželkou Elenou v Británii a zajímají se o možnosti vesmírného natáčení. V tuto chvíli není zřejmé, zda aktuální zpráva znamená, že Cruise svůj vesmírný film začne točit až po roce 2024, anebo zda v jeho konkrétním případě proběhne v nějakém dřívějším termínu pilotní projekt, který bude předcházet ostrému spuštění stanice.

Foto je ilustrační - stanice ISS (Nasa)

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest