Batgirl: Nová superhrdinka oficiálně představila svůj kostým

Batgirl: Nová superhrdinka oficiálně představila svůj kostým | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Snímek odkazuje k celé řadě dalších postav, jež by mohly bohatě naplnit nový Gotham.

Natáčení snímku Batgirl je v plném proudu. Štáb se z ateliérů přesunul do ulic britského Glasgow, které přinejmenším z části bude reprezentovat pochmurný Gotham. Můžeme spekulovat, že se venku v akci předvede i samotná hlavní hrdinka, a tak tvůrci udělali jedinou rozumnou věc, kterou mohli udělat: Oficiálně představili kostým Batgirl dřív, než to za ně udělají přihlížející fotografové.

Dole v galerii si tak můžete prohlédnout, jak bude ve snímku vypadat kostýmem zahalená Barbar Gordon v podání Leslie Grace. Ta fotku sdílela na svém Instagramu a přidala k ní citát z komiksu Batgirl: Rok jedna: „Využívám proti nim jejich vlastní předsudky. To je jejich slabina. Ne moje. Nechám je, aby mě podceňovali…“ Takže pokud by vám náhodou kostým Batgirl přišel až příliš veselý, tak vězte, že se věrně drží komiksové předlohy, a že jde o taktický záměr.

Na samotnou Batgirl v akci si ještě musíme počkat (a je snad na co čekat, dle dostupných informací se bude točit v ulicích Glasgow velká honička), ale už během příprav kulis a rekvizit se podařilo vyfotit celou řadu zajímavých snímků, které odhalují, že se nám Batmanův svět pořádně rozroste. Nevíme, zda následující výjevy budou jen nenápadná pomrknutí pro pečlivé fanoušky s lupou, anebo jde o zásadní odhalení, která budou mít v samotném filmu nějakou větší váhu. Nicméně si pojďme fotky projít:

Obálka časopisu zmiňuje Vicki Vale, známou gothamskou reportérku, kterou ve filmu Tima Burtona představovala Kim Basinger. Dále obálka hovoří o „Court of Owls“, tedy o Sovím tribunálu, důležité organizaci, která v Gothamu v nejednom příběhu manipuluje celou řadou věcí.

Dále obálka zmiňuje „Bývalou cirkusovou hvězdu“, což potenciálně může odkazovat k Dicku Graysonovi, jednomu z Robinů a pozdějšímu Nightwingovi. Souběžně s tím se začaly šířit drby, že se ve filmu Dick Grayson představí a později dostane vlastní film o Nightwingovi. Podle nepotvrzených klepů by snad postavu mohl hrát Dylan O'Brien (Teen Wolf, Labyrint).

A k Robinovi odkazuje i další fotka z Glasgow – na stěnu někdo udělal nástěnnou malbu, která ukazuje Robina po Batmanově boku. Zdá se tedy, že v téhle verzi Gothamu lidé o Robinovi minimálně přemýšlejí.

Zároveň je otázkou, v jakém že to vlastně světě budeme. Jako Batman bude ve snímku vystupovat Michael Keaton, jako komisař Gordon (otec Barbary) však J.K. Simmons, muž, který Gordona dosud hrál ve filmech s Benem Affleckem. A další magazínová obálka odkazuje k Lexi Luthorovi, podle siluety potenciálně k tomu Lexi Luthorovi, jehož ztvárnil Jesse Eisenberg v Batman v Superman. Že by chystaný snímek The Flash hrátkami s paralelními realitami promíchal ve filmové světě DC elementy z řady různých předchozích příběhů?

Další plakát nalepený na stěně odkazuje k postavě Black Canary, jež se prozatím objevila pouze ve snímku Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn), kde ji ztvárnila Jurnee Smollett.

Další pouliční plakát odkazuje na Huga Strange, jednoho z tradičních Batmanových protivníků, proslulého jeho intelektem a manipulačními schopnostmi.

Další fotka ukazuje restauraci s názvem Bressi, což potenciálně odkazuje ke gothamskému mafiánovi Tonymu Bressimu.

A poslední fotky z natáčení odhalují, že se alespoň část příběhu odehrává v zimě, snad i v době Vánoc. A prohlédnout si můžete také gothamskou policii a obecně kulisy města.

A nakonec ještě pár castingových zpráviček. Ke snímku se připojili herci Rebecca Front (Je to soda), Corey Johnson (Hellboy, Ex Machina, Kingsman) a Ethan Kai (Na mušce). Ani u jednoho z herců nebylo odhaleno, jakou roli hraje, jen u Kaie víme, že by mělo jít o jednu z „hlavních“ rolí a spekuluje se o tom, že by to mohl být Jason Bard, vyšetřovatel, s nímž by mohla Barbara Gordon ve snímku randit.

Batgirl je jednou z nejpopulárnějších ženských hrdinek ze světa DC komiksu. Identitu užívala řada žen, nejčastěji Barbara Gordon. Nejdříve se Barbara objevovala čistě jako dcera komisaře Gordona, později se z ní stala maskovaná bojovnice se zločinem. V klíčovém příběhu se zotavila z vážného zranění páteře, které jí způsobil Joker, a kvůli kterému byla dlouhé roky upoutána na invalidní vozík. Znovu pak začala chodit a znovu oblékla kostým Batgirl, avšak trauma z paralyzujícího zranění ji stále budí ze sna. V hlavní roli Leslie Grace, jako komisař Gordon vystupuje J.K. Simmons. Dále hrají Brendan Fraser a Jacob Scipio. Scénář chystaného filmu napsala Christina Hodson, režírují Adil El Arbi a Bilall Fallah. Snímek je určen exkluzivně pro streamovací službu HBO Max. Snímek by měl být uvedený v roce 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Adi El Arbi, The Hollywood Reporter, Leslie Grace, Reddit, Reddit II, Jonathan Hall, KC Walsh,

Galerie: 2

Batgirl: Nová superhrdinka oficiálně představila svůj kostým | Fandíme filmu Batgirl: Nová superhrdinka oficiálně představila svůj kostým | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest