Jean-Claude Van Damme si zahraje ve filmu UFO

Jean-Claude Van Damme si zahraje ve filmu UFO | Fandíme filmu
Král béčkových mlátiček se dal na sci-fi?

Přes znamenitý kop s otočkou to Jean-Claude Van Damme nikdy nedokopal až do první akční ligy a tak když někdy v polovině devadesátých let opadl zájem o přímočaré mlátičky, odebral se na videotrh, ze kterého už se nikdy pořádně nevyhrabal. (Přečtěte si náš článek o akčních hrdinech osmdesátých a devadesátých let). Ano, jeho kvazi-autobiografický film JCVD zaznamenal před třemi lety slušný ohlas, letos namluvil roli v Kung-fu Pandě 2 a pořád se spekuluje o tom, jestli se objeví nebo neobjeví v druhých Expendables, ale jinak je to s nabídkami prostě slabota. Takže se ani nemůžeme moc divit, že přijal roli v nízkorozpočtové sci-fi UFO.

Film natáčí v Anglii britský rodák Dominic Burns, málo známý herec a režisér, kterému se zatím nepodařilo prorazit do světa velkého filmu. Že by tohle byla jeho šance? Na první pohled film působí tak trochu jako Cloverfield, Monsters či lacinější Super 8. Film vypráví o pěti přátelích, kteří se jednoho obyčejného rána probudí a zjistí, že nejde elektřina, mobily nemají signál a v rádiu to jenom praská. O dvě noci později se nad městečkem objeví obrovské UFO a ústřední pětici (a můžeme předpokládat, že všechny obyvatele obecně) zaplaví vlna strachu z možného útoku.

Van Damme si zahraje roli vysloužilého armádního poradce, ale nikde není řečeno, kolik prostoru ve filmu bude mít. Dost možná se nechal ukecat jen k malému cameu. To ale nic nemění na tom, že se tvůrci jeho jméno určitě pokusí použít jako hlavní marketingové lákadlo, aby s filmem někam prorazili. Zajímavé je, že k účasti na filmu Jean-Claud údajně přesvědčila jeho žena! Takže až budete do svého filmu potřebovat zkušeného kick-boxera, víte, kam se máte obrátit. Kromě Van Damma si ve filmu zahrají neznámí herci jako Bianca Bree, Sean Brosnan či Simon Phillips.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest