Tetris: Vzniká celovečerní film – překvapivě politický thriller

Tetris: Vzniká celovečerní film – překvapivě politický thriller | Fandíme filmu
Ubisoft
Zobrazit další 1 obrázek
Když si představíte padající barevné kostičky, tak vás automaticky napadne mezinárodní drama za studené války, že?

Hollywood je schopný zadaptovat prakticky cokoliv. Když se před lety poprvé začalo mluvit o tom, že bude „zfilmovaný“ Tetris, tak to prakticky nikoho z filmových nadšenců už ani moc nepřekvapilo. Svého zvěčnění se na plátně dočkaly novinové články, podcasty, atrakce v zábavním parku, společenské hry, tak vlastně proč ne jednoduché videoherní hříčky.

Kdysi jsme slýchali cosi o zpracování Tetrisu jako sci-fi, tahle bláznivá myšlenka nakonec ale někde zapadla a namísto toho začal být připravovaný příběh o vzniku Tetrisu, což už zní podstatně smysluplněji. Producent Matthew Vaughn v aktuálním interview k chystanému projektu řekl:

Poslali mi scénář. Důvěru sem v něj neměl. Říkal jsem si, kterého blbce napadlo točit něco jako politický thriller z období studené války o Tetrisu. A pak mi řekli, co všechno se stalo, a že se to stalo doopravdy. V tu chvíli jsem si řekl, že v tom případě bychom film raději natočit měli. Pokud se to opravdu stalo, tak ten film natočme. Pak jsem se setkal s účastníky skutečných událostí. S Rusem, co vymyslel Tetris, s šíleným Američanem, co se vydal doslova za železnou oponu kde riskoval všechno, aby tu zatracenou věc ukradl a dovezl ji zpátky do Ameriky. Řekl jsem, že je to skvělý, originální thriller. Představte si asi něco jako kombinaci Sázky na nejistotu a Mostu špionů. Je to šílený, jedinečný příběh.“

Jakmile vyšlo najevo, že Tetris nebude nějaká sci-fi komedie, v níž budou padat z nebes obří bloky, ale namísto toho se seznámíme s divokým příběhem rozšíření velepopulární hříčky do světa, tak hned snímek vypadá zajímavěji. A pokud jde opravdu o napínavé drama z dob studené války, tak nás snad čeká divácky zajímavý zážitek.

Foto je ilustrační - videohra Tetris

Zdroj: Collider

Galerie: 2

Tetris: Vzniká celovečerní film – překvapivě politický thriller | Fandíme filmu Tetris: Vzniká celovečerní film – překvapivě politický thriller | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest