Tetris: Slavná hra se chystá do kin jako sci-fi trilogie

Tetris: Slavná hra se chystá do kin jako sci-fi trilogie | Fandíme filmu
AcademySoft
Apríl už byl, s dioptriemi problém nemáte...tak co to k čertu vidíte na své obrazovce?

Hollywoodské hvězdy už dávno netáhnou tak, jako dřív. Žijeme v době značek. S tím mnoho nenaděláme. Ale tohle je skutečná perlička! Produkční společnost Threshold Global Studios se domnívá, že svůj chystaný "sci-fi thriller" prodá lépe, pokud na něm bude nalepená nálepka Tetris.

Slyšíte správně a nejde o shodu jmen. Opravdu se bavíme o velepopulární jednoduché hříčce, ve které skládáte na sebe kostky sedmi základních tvarů. Kostky se dočkají filmové "adaptace", o které nevíme naprosto nic konkrétního. Podle aktuální zprávy by se mělo jednat o sci-fi thriller, podle staršího vyjádření producenta Larryho Kasnoffa bude film "velký a epický", rozhodně v něm nemáme čekat "kostky s nožičkama" a to co v Tetrisu uvidíme má být pouze "špičkou obrovského intergalaktického ledovce".

Momentálně se mluví dokonce o trilogii filmů. Ten první dostal rozpočet 80 milionů dolarů a vzniká v čínsko-americké koprodukci. Natáčet by se mělo v Číně a obsazení by mělo být do značné míry také čínské. Film však hodlá zacílit mezinárodní trhy.

Podobně šílenou "adaptací" byla Bitevní loď, která si však ze společenské hry Lodě vzala jen opravdu naprosté minimum, a kdyby ji nelicencovala, na kritickém nebo komerčním přijetí filmu by to téměř určitě vůbec nic nezměnilo. Uvidíme, jestli v Tetrisu bude Tetris skutečně vidět nebo se vydá podobnou cestou, jako třeba právě Bitevní loď. Naposledy jsme tetrisové kostky mohli společně s celou řadou dalších starých klasik vidět v loňských Pixelech, které se vydaly komediální cestou a využívaly společné síly většího množství herních značek. 

Zdroje: Deadline, The Wall Street Yournal

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest