Kleopatra: Gal Gadot si našla novou režisérku

Kleopatra: Gal Gadot si našla novou režisérku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Patty Jenkins nemá čas, musí se soustředit na Wonder Woman 3 a další projekty.

Nové zfilmování příběhu egyptské královny Kleopatry se připravuje řadu let. Jeden čas si ji měla střihnout Angelina Jolie, pak zase Lady Gaga, zhruba rok teď víme o tom, že je v přípravě projekt s Gal Gadot, představitelkou Wonder Woman.

Delší dobu bylo kolem projektu ticho, pouze před časem Gadot veřejnost ubezpečovala, že se na Kleopatře stále pracuje. Teď konečně víme víc. Došlo ke změně na režisérském postu. Patty Jenkins vycouvala a to jednoduše z toho důvodu, že je vytížená. Magazín Deadline píše, že se chce soustředit na Wonder Woman 3 a stále prý také na Star Wars: Rogue Squadron, kde se zdálo, že by se jich mohla režisérka po neshodách se studiem zcela vzdát. Reportér Deadlinu ještě doplňuje, že natáčení Wonder Woman 3 nezačne dříve než v roce 2023, protože v příštím roce bude Gal Gadot vytížená natáčením Kleopatry a Sněhurky.

Jenkins u Kleopatry zůstává jako producentka a režie se namísto ní ujme Kari Skogland. Ta se do širšího povědomí dostala díky seriálu Příběh služebnice a letos se předvedla s minisérií The Falcon and The Winter Soldier, kterou studiu Paramount prokázala, že vysokorozpočtovou Kleopatru zvládne ukočírovat.

Scénář napsala Laeta Kalogridis, která v minulosti pracovala na Prokletém ostrově, Alexandru Velikém, Terminátorovi: Genisys nebo Alitě: Bojovém andělovi. Nejmocnější vládkyně Egypta (69 - 30 př. n. l.) pocházela z panovnického rodu Ptolemaiovců, jejím spojencem se stal římský vládce Julius Caesar a později měla poměr i s římským vojevůdcem Marcem Antoniem. Nejslavněji egyptskou vládkyni v minulosti ztvárnila Elizabeth Taylor, přičemž Kleopatra z roku 1963 si odnesla z devíti oscarových nominací čtyři sošky a ve své době byla nejdražším filmem.

Foto je ilustrační, Gal Gadot ve filmu Wonder Woman 1984

Zdroje: Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest