Rakeťák: Režisér vysvětluje matoucí koncept chystaného animáku

Rakeťák: Režisér vysvětluje matoucí koncept chystaného animáku | Fandíme filmu
Netflix
Chris Evans hraje skutečného Buzze Rakeťáka, jenž inspiroval hračku Buzze. Že to nedává smysl?

Loni v prosinci Pixar představil svoji chystanou novinku, snímek Rakéťák (Lightyear). Od počátku vyvolávala základní premisa filmu mezi fanoušky tak trochu rozpaky. Sám představitel hlavní role Chris Evans vysvětloval, že ve snímku hraje „člověka Buzze Rakeťáka, podle kterého vznikla hračka“. Tedy ta hračka, již známe ze série Toy Story.

To by samo o sobě nijak zvlášť matoucí být nemuselo. Jenže pak přišel trailer chystané novinky, kde svět kolem ústředního hrdiny působí celkem futuristicky. Což neodpovídá tomu, že by podle jeho událostí mala vzniknout hračka vyráběná už někdy od 90. let.

Smysluplné vysvětlení situace nabídl režisér Angus MacLane pro Entertainment Weekly: „Další způsob, jak se na to dá koukat je, že je to prostě sci-fi film s ústřední postavou Buzzem Rakeťákem. Ve světě Toy Story by to byl třeba film, který by například [malý] Andy viděl, a pak by chtěl mít figurku Buzze Rakeťáka.“ Zároveň ale režisér uvádí, že je nový film zcela samostatný, rozhodně nemáme čekat, že bychom například na konci viděli Andyho, jak sedí v kině a jí popcorn.

Z tohoto pohledu už je celá situace jasnější, nicméně zůstává otázka, proč zpočátku Pixar vysvětloval povahu snímku tak neobratně a proč ani teď nedává jasnou odpověď. Možná během příprav snímku dochází ke změnám? Tvůrci před námi něco tají? Anebo prostě jen prostě panuje ve studiu zmatek?

Foto: Pixar

Zdroj: Entertainment Weekly

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest