The Pod Generation: Ve sci-fi komedii už nerodí ženy samy

The Pod Generation: Ve sci-fi komedii už nerodí ženy samy | Fandíme filmu
HBO
Emilia Clarke a Chiwetel Ejiofor sdílejí oddělitelnou, uměle vytvořenou dělohu.

Emilia Clarke zazářila jako Daenery Targaryen ve Hře o trůny. Pak se objevila v celé řadě ambiciózních projektů, ale nikdy už nehrála v ničem, co by si větší počet diváků zapamatoval. Třeba se to změní spolu se snímkem The Pod Generation, kde se o hlavní role podělila s Chiwetelem Ejioforem (12 let v řetězech, Doctor Strange).

The Pod Generation je romantická sci-fi komedie zasazená do blízké budoucnosti, kde příroda začíná být jen vzdálenou vzpomínkou a vše řídí umělá inteligence. Ústředními postavami jsou newyorský pár Rachel a Alvy (Clarke a Ejiofor), kteří chtějí založit rodinu. Díky tomu, kde Rachel pracuje, má dvojice příležitost využít nový technologický nástroj vyvinutý mega korporací Pegasus. Technologie prostřednictvím umělé oddělitelné dělohy (tzv. „pod“) dává párům příležitost prožívat těhotenství daleko víc sdíleně a rovnoměrně. Alvy je botanik a potrpí si na přírodní pořádky, ale Rachel miluje natolik, že se rozhodne v novou technologii vložit svou důvěru. Dobrodružná cesta k rodičovství v novém světě může začít.

Snímek zrežíruje Sophie Barthes (Cold Souls, Madame Bovary), která si pochvaluje spolupráci s oběma herci a zápletku o oddělitelných dělohách, které ženy buď osvobodí nebo proklejí. Fionnuala Jamison, ředitelka produkční společnosti MK2 Films slibuje příběh komický, ale zároveň trochu mrazivý. Má nabídnout ženský pohled v převážně mužském světě science fiction a zvednou řadu etických otázek o tom, kam nás vlastně technologie směřují.

Natáčení začne v březnu příštího roku.

Foto je ilustrační, Emilia Clarke ve Hře o trůny

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest