Box Office: Krotitelé duchů zkrotili pokladny kin

Box Office: Krotitelé duchů zkrotili pokladny kin | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 2 obrázky
Bondovka Není čas zemřít překonala další rekordy.

Jedničkou víkendu je tentokrát dobrodružný snímek Krotitelé duchů: Odkaz, ve kterém se chopil série po svém otci režisér Jason Reitman. Film utržil 44 milionů, což je o pár milionů víc než byl předpovídaný start, ale o 2 mega méně než měla Feigova verze s ženským obsazením. Recenze zámořských kritiků jsou spíš lehce nadprůměrné. Krotitele chválí jako hezkou zábavu odkazující na staré rodinné spielbergovky. Film ale taky prý dost balancuje na hraně, kdy je jeho přehršel nostalgie, odkazů a pomrkávání trochu otravný. Produkční rozpočet si tentokrát v Sony pohlídali a na rozdíl od dámské verze někdo neutopil 144 milionů dolarů, ale jenom polovinu. A upřímně, kdyby předešlé Krotitelky stály 75 mega, tak by vzhledem k tehdejším tržbám bývalo vzniklo pokračování. Mezinárodně se zatím povedlo utržit dalších 16 milionů a budoucnost těchto Krotitelů tak zatím vypadá docela růžově.

Jako druhá novinka víkendu poněkud pokulhává King Richard, biografické drama o tenisovém tréninku sester Williamsových, kde si jejich otce zahrál Will Smith. Film běží jak v kinech, tak na HBO Max, a utržil za víkend 5,7 milionu dolarů. Marketingový prostor tento týden dost ovládli Krotitelé duchů, kteří byli na plakátech, ve Fortnite, dostali nové LEGO a Reebok tenisky. Will Smith mezitím spíš propaguje svoji novou knihu Will. Ohlasy na film jsou ale dobré a určitě se najde spousta diváků, kteří by si dokázali biografické drama představit na Oscarech. Warneři udělali dobrý tah, když film nasadili před svátkem Díkuvzdání. Podobný tah udělali i v Sony s předešlou sportovní smithovkou Diagnóza: Šampión o Vánocích 2015 a vzešlo z toho slušných 35 milionů z USA. Tak třeba se Král Richard ještě otřepe. Mezinárodně zatím utrženo 2,5 milionu.

Warner Bros.
Will Smith trénuje legendární tenistky

Pokud nemáte dost černobílých filmů s dětskými herci, po Belfastu z minulého víkendu je tu C'mon, C'mon, kde se Joaquin Phoenix coby rozhlasový hlasatel vydává se svým synovcem na cestu po Spojených státech. Kritici jsou opravdu nadšení a diváci taky, protože v pěti kinech nechali 134 000 dolarů, což je nejlepší limitovaný start od února 2020.

A24
Joaquin Phoenix cestuje se synovcem po USA

Ze starších filmů je třeba zmínit především globální výsledek bondovky Není čas zemřít, který se přehoupl přes 734 milionů. Snímek tak překonal Rychle a zběsile 9 se 721 miliony celosvětově. Bondovka je tak nejúspěšnějším nečínským filmem uplynulých dvou (kalendářních) let a nejsilnějším hollywoodským filmem na mezinárodním kolbišti od Hvězdných válek IX. Vzestup Skywalkera dokázal vystřískat z mezinárodních trhů 559 mega, zatímco Bond rovnou 579 milionů. 

Eternals se nechali dost zakousknout Krotiteli duchů. A to mají být právě marvelovky hrozbou. Ambiciózní komiksovka tak utrží tento víkendu v USA 11 milionů dolarů a se 136 miliony se dostane alespoň nad tržby Neuvěřitelného Hulka (134 milionů v roce 2008). Celosvětově je zatím utrženo 336 milionů a také z toho v rámci marvelovek nebude lepší než druhá příčka od konce (nejhorší je taktéž Hulk, třetí nejhorší pak první Captain America s 370 milion, které v tuhle chvíli pro Eternals vypadají dost nedosažitelně). Ve středu startuje animák Encanto, takže Disney rozhodně přesune pozornost tam.

Clifford taky nevyhnutelně utrpěl zásahem Krotitelů a ve druhém víkendu to bude nějakých 8 milionů a 34 mega po deseti dnech promítání. O Díkuvzdání určitě tržby přibudou a zkrotí strmější pád, ale i očekávaných 55 mega z USA bude pro takhle neambiciózní snímek zcela v pořádku. I Duna očekává lehký nárust zájmu během svátků a podle toho jaký bude, se zřejmě budou sčítat a předpovídat finální tržby. Dnes jsme na 3 milionech za uplynulý víkend a už jen 2 miliony dělí sci-fi od stovky z USA. Celosvětově to dělá slušných 367 milionů (film byl souběžně k vidění na streamu). Venom 22,8 milionu a 206 mega ze Států. Celosvětová tržba činí 454 milionů. Z menších filmů zmíníme biografický Belfast od Kenetha Branagha s 830 000 za víkend a 3,3 milionu dolarů celkem nebo biografickou Spencer s Kristen Stewart coby princeznou Dianou, která je na 690 000 za víkend a 6 milionech dolarech po 17 dnech promítání. (Navíc už se promítá také mezinárodně, kde se zatím utržily další 2 miliony).

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 3

Box Office: Krotitelé duchů zkrotili pokladny kin | Fandíme filmu Box Office: Krotitelé duchů zkrotili pokladny kin | Fandíme filmu Box Office: Krotitelé duchů zkrotili pokladny kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest