Příští Star Wars film se odkládá na neurčito

Příští Star Wars film se odkládá na neurčito | Fandíme filmu
Lucasfilm
Režisérka Patty Jenkis se momentálně do předaleké Galaxie nepodívá.

Magazín The Hollywood Reporter přináší smutnou zprávu pro diváky, kteří by si rádi v dohlednu zašli do kina na další Hvězdné války. Nejbližší Star Wars, nazvané Rogue Squadron, se odkládají na neurčito.

Snímek připravovala režisérka Wonder Woman Patty Jenkins. Ta spolu se studiem Lucasfilm a scenáristou Matthewem Robinsoem projekt vyvíjela více než rok a natáčení mělo začít zkraje roku 2022. Koncem letošního roku se měla rozeběhnout preprodukce.

Z nějakého důvodu se ale teprve teď ukázalo, že další závazky by Jenkins nedovolily Rogue Squadron dokončit. Prostě by na to neměla dost času. Proto se Lucasfilm rozhodl projekt vyškrtnout ze svého produkčního plánu a odložit jej na neurčito. Studio doufá, že až si Jenkins splní všechny svoje závazky, tak se k projektu vrátí.

Datum premiéry zatím zůstává zapsané na 22. prosince 2023, ale to je jen formalita, brzy termín z kalendáře zmizí. Není zcela zřejmé, kdy by se mohla Jenkins ke Star Wars vrátit a jaké přesně jsou její závazky. Měla v plánu točit velkofilm o Kleopatře a Wonder Woman 3. U té se zdálo, že vznikne až za delší dobu, ale třeba se plán stačil změnit.

Studio Lucasfilm má rozpracovaných několik dalších Star Wars filmů, ale není jasné, zda některý z nich dostane před Rogue Squadron přednost, nebo co se vlastně s kalendářem přesně bude dít.

Snímek má představit novou generaci vesmírných stíhacích pilotů. Snímek si bude brát jistou inspiraci z videoher Rogue Squadron a pro Jenkins bude snímek taktéž osobní, protože její otec sloužil u letectva a padl v boji. Zatím je tajemstvím, do jakého období bude film zasazený, popřípadě zda se objeví jakákoliv známá postava.

Foto: Lucasfilm

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest