The Matrix Resurrections: Návrat série bude mládeži nepřístupný

The Matrix Resurrections: Návrat série bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Víme, proč cenzoři nechtějí pokračování slavné sci-fi pustit mladším divákům.

Pokračování trilogie Matrix, nazvané The Matrix Resurrections, bude mládeži nepřístupné. Konkrétně byl „rating R“ snímku organizací MPA udělený za „násilí a nevhodné výrazy“. Pro fanoušky jde jistě o dobrou zprávu. První tři Matrixy taktéž byly mládeži nepřístupné a při natáčení čtvrtého si studio na tvůrcích nevynutilo, aby látku obměkčili pro širší publikum.

Pokud si vzpomínáte na původní trilogii, tak v té rozhodně nešlo mluvit o nějakých šokujících momentech, kdy by se filmaři snažili rating samoúčelně ždímat. Spíš jde o to, že tvůrci měli možnost nechat postavy mluvit přirozeně, u násilí bylo vidět, že má své vážné následky a hrdinové se mohli chovat jako přirozeně sexuální bytosti. Předchozím filmům přitom vysoký rating komerčně neublížil. Jednička z roku 1999 utržila jen v kinech při rozpočtu 63 milionů dolarů parádních 465 milionů. Tehdy to stačilo na pozici třetího nejvýdělečnějšího filmu „pro dospělé“ hned po válečném dramatu Zachraňte vojína Ryana a akční sci-fi Terminátor 2: Den zúčtování. Pokračování si pak vedlo ještě lépe, když Matrix Reloaded stál něco kolem 140 milionů a utržil rovnou 739 milionů! To snímek na dlouhá léta pasovalo do pozice vůbec nejúspěšnějšího dospěláckého filmu, než jej teprve nedávno předběhli dva díly Deadpoola a Joker.

Doufejme, že také nový Matrix bude slavit u diváků úspěch, protože to je to jediné, co Hollywood dokáže motivovat k tomu, aby mládeži nepřístupné velkofilmy financoval i nadále.

The Matrix Resurrections je pokračováním příběhu ustanoveném v prvním Matrixu. Znovu se v něm scházejí Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss jako filmové ikony Neo a Trinity. Jejich příběh se rozšiřuje, vrací se do Matrixu, tentokrát dokonce ještě hlouběji do králičí nory. Nové dobrodružství, z něhož zůstává rozum stát, bude mít akci epických rozměrů a je zasazené do povědomého, nicméně ještě provokativnějšího světa, kde je realita ještě subjektivnější než kdykoliv předtím a vše, co musíte udělat pro to, abyste dokázali vidět pravdu, je osvobodit vaší mysli.

Dvacet let po prvním filmu se vrací série, jež pomáhala definovat popkulturu přelomu století, aby pokračovala v původním filmu a rozšiřovala jej. The Matrix zůstává v obecném povědomí jako snímek, který změnil náš pohled na film i realitu jako takovou. Spolu se svojí přelomovou akcí a vizuálními efekty pomáhal prošlapat cestu pro filmy, jež následovaly.

The Matrix Resurrections režíruje Lana Wachowski. V hlavních rolích Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas, Daniel Bernhardt, Christina Ricci nebo Telma Hopkins. Datum české premiéry je stanovené na 23.12. 2021.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Film Ratings

Galerie: 5

The Matrix Resurrections: Návrat série bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Návrat série bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Návrat série bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Návrat série bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Návrat série bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest