One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu

One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu
Screen Media
Zobrazit dalších 7 obrázků
Pusťte si trailer nepřerušovaného akčního filmu o záchraně zajatce z utajené ostrovní věznice CIA.

Dlouhé nepřerušované záběry jsou v kinematografii obdivovány, jako technicky náročné kousky, před nimiž spousta diváků smekne. V některých případech takové záběry o to víc vtáhnou do situace, jindy mohou působit lehce samoúčelně, ale rozhodně je třeba filmaře obdivovat za to, že se do něčeho podobně náročného pustili.

Někdy se točí skutečně na jeden zátah, jindy jde o trikovou iluzi, ve výsledku to divák zas tak nerozezná, hlavní je kýžený efekt. Kompletně na jeden záběr jsou prezentované snímky jako Birdman, Victoria, Saulův syn nebo český film Hany. Akční filmy se nezřídka pyšní dlouhými jednozáběrovými sekvencemi. Vzpomeňte na nemocniční přestřelku v Hard Boiled, kladívkovou bitku v Oldboyovi, útok na auto v Potomcích lidí, honičku napříč Dhakou ve Vyproštění, rvačku v chodbě v Daredevilovi, přestřelku v Podivném případu nebo kostelní scénu v Kingsmanovi. Pokud ale na nějaký snímek nezapomínám, tak celý akční film ještě na jeden záběr točený nebyl. Počítat bychom mohli možná tak válečné drama 1917.

Teď se odvážnou techniku pokusil použít snímek One Shot (česky „Jediný výstřel“, ale také právě „Jeden záběr“). V hlavní roli vystupuje akční specialista Scott Adkins, kromě něj a ambiciózního přístupu však ale zatím bohužel film za moc chválit nejde. V traileru je vidět, že natáčení bylo hodně levné, a tak nějakou velkou akční podívanou asi čekat nemůžeme, zvlášť když si filmaři rozhodli ztížit situaci natáčením beze střihu. K tomu si připočtěte zápletku o tom, jak se elitní jednotka snaží dostat zajatce z utajené věznice CIA a dopředu vám musí být jasné, že podobná béčková akce může takto komplikované téma jen těžko pojmout nějak zajímavě. Film natočil James Nunn, který se zatím nemůže pochlubit ve svém resumé žádným výraznějším kouskem. Premiéra na VOD je ohlášena na 5. listopadu 2021.

Podklady a foto: Screen Media

Galerie: 8

One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu One Shot: Ambiciózní akčňák je celý natočený bez jediného střihu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest