Box Office: Bondovka Není čas zemřít dál vládne pokladnám kin

Box Office: Bondovka Není čas zemřít dál vládne pokladnám kin | Fandíme filmu
MGM
O diváckou pozornost se dál pere také Venom 2, pak už žebříček poměrně rychle padá.

Po tom, co bondovka Není čas zemřít ovládla minulý víkend mezinárodní teritoria, se konečně dostala také do Spojených států, na pořád ještě největší filmový trh světa. Tam snímek zůstal lehce za očekáváním, když se chvíli spekulovalo, že bychom se mohli dočkat nejsilnějšího bondovského otevíráku vůbec (tím se chlubí snímek Spectre se 70 miliony dolarů), anebo alespoň silné premiéry ve výši až 60 milionů. Nakonec z toho bylo střízlivější 56 milionů, což ale stále stačilo s přehledem na víkendové prvenství. Mezinárodně film za víkend utržil dalších skoro 90 milionů a celosvětově jsme na 313 milionech. To No Time to Die spolehlivě řadí na 9. příčku žebříčku nejúspěšnějších filmů letošního roku a můžeme počítat s dalším nárůstem, zvlášť když film má být uvedený také v Číně. Jestli se snímku podaří vyšplhat tak vysoko, aby se producentům v komplikované pandemické době vrátila obří investice, to ukáže až čas (ideálně by snímek potřeboval momentální tržby zhruba ztrojnásobit).

Na druhé příčce amerického žebříčku sedí Venom 2, který v zemi dokázal při svém druhém týdnu promítání utržit 32 milionů. Celkem je v USA utrženo 141 milionů a celosvětově 185 milionů. Na řadu trhů se snímek teprve chystá. Nicméně, že by se podařilo přiblížit osmisetmilionovým tržbám prvního filmu, to zatím nepůsobí úplně pravděpodobně. Na třetí příčce amerického žebříčku animovaná Addamsova rodina 2 s 10 miliony za víkend (celkem 35 milionů) a se čtyřmi miliony na 4. příčce je Shang-Chi. Ten má celkem už 401 milionů a je letos teprve šestým (a teprve třetím hollywoodským) snímkem, jemuž se čtyřsetmilionovou metu podařilo překonat. Top 5 uzavírá film ze světa Sopranových, Všichni svatý mafie, který však většina diváků sleduje spíš doma, na HBO Max. V kinech se ve druhém týdnu promítání podařilo utržit zhruba 1,5 milionu a celkem je utrženo 10 mega.

Z elitní pětky vypadl Free Guy, jemuž se postupně podařilo vystoupat až na 322 milionů. Což v pandemické době není pro původní snímek (žádné pokračování, žádná slavná předloha…) vůbec špatná vizitka. Ostatně už také bylo schváleno pokračování. Až na sedmé příčce víkendového amerického žebříčku je druhá aktuální premiéra, Ada (mezinárodně Lamb), hororové drama, kde páru vynahrazuje ztracené dítě zvláštní jehněčí bytost. Studio A24, které se na podobnou tvorbu specializuje, nasadilo snímek zatím do necelé šestistovky kin (největší hity obvykle startují alespoň ve čtyřech tisících) a utržilo tak zhruba milion. Při rozumném rozpočtu a chytře vedeném skromném marketingu studio může doufat, že se mu i tahle klubová jednohubka nakonec zaplatí.

A pak se ještě na mezinárodních trzích s předstihem před USA stále promítá sci-fi Duna. Dosud na 17 trzích utržila 117 milionů. Snímek ještě čekají velké trhy jako USA, Japonsko, Jižní Korea, Brazílie, Velká Británie, Mexiko, Čína nebo Austrálie. Tak doufejme, že film vydělá co nejvíc, aby tvůrci měli šanci nedokončený příběh dovyprávět. V Česku i na Slovensku film bude uveden 21. října.

Foto: Není čas zemřít

Zdroje: The-Numbers

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest