Černý telefon se pasuje do pozice toho nejstrašidelnějšího hororu

Černý telefon se pasuje do pozice toho nejstrašidelnějšího hororu | Fandíme filmu
Blumhouse
Telefonní hovory ze záhrobí a Ethan Hawke jako sériový vrah.

Příští rok v lednu uvidíme nový film Scotta Derricksona, který natočil V moci ďábla, Sinister, Chraň nás od zlého nebo Doktora Strange. Jeho novinka se jmenuje Černý telefon (The Black Phone) a producent Jason Blum ji označil za nejstrašidelnější film, jaký kdy jeho studio natočilo. Jen pro ukázku, studio Blumhous má za sebou snímky jako Paranormal Activity, Insidious, Oculus nebo právě Derricksonův Sinister. To je shodou okolností film, který nedávná vědecká studie označila jako ten vůbec nejstrašidelnější. Přeneseně vzato tak vlastně Blum nepřináší jen nejstrašidelnější film svého studia, ale ten nejstrašidelnější vůbec.

Potíž je samozřejmě v tom, že strach je extrémně subjektivní emoce A stejně jako u komedií i u hororů platí, že co se trefí do noty jednomu, může druhého nechávat zcela chladným. Nicméně, pokud by opravdu Černý telefon měl mít nějakou vyšší než obvyklou míru mrazivosti, fanoušci žánru by se určitě nezlobili.

Scénář novinky s Derricksonem připravil jeho dlouholetý parťák C. Robert Cargill. Výchozím bodem pro ně byla povídka Joe Hilla, syna hororového krále Stephena Kinga. Snímek pojednává o chlapci, kterého unese sériový vrah a zamkne jej ve zvukotěsném sklepě. V tom není nic jiného, než starý, odpojený telefon. Když ale malý Finney zvedne sluchátko, zjišťuje, že telefon dovede přenášet hlasy vrahových předchozích obětí, které se mu pokusí pomoci uniknout.

Chlapce hraje Mason Thames (For All Mankind) a zabijáka Ethan Hawke, jenž hrál hlavní roli už ve zmiňovaném Sinisteru. Sám Hawke tvrdí, že obvykle nechce hrát záporáky, avšak kvůli možnosti opětovné spolupráce s Derricksonem se rozhodl udělat výjimku.

Datum české premiéry v kinech je stanovené na 27. ledna 2022.

Foto je ilustrační, ze snímku Sinister

Zdroje: The Hollywood Reporter, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest