The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru

The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 6 obrázků
Joel Coen překvapivě bez bratra Ethana režíruje slavnou látku s obsazením plným hvězd.

V prosinci nás čeká střetnutí hned několika velikánů. Williama Shakespeara a jeho hru Macbeth asi není třeba představovat. Pak je tu režisér a scenárista Joel Coen, polovina legendární tvůrčí dvojice, bratrů Coenových, jež má na svědomí tituly jako Fargo, Big Lebowski nebo Tahle země není pro starý. Samotného Macbetha ztvárnil dvojnásobný držitel Oscara (Sláva, Training Day) Denzel Washington a jako Lady Macbeth vystupuje Frances McDormand, jež hereckého Oscara dostala dokonce třikrát (Fargo, Tři billboardy kousek za Ebbingem, Země nomádů).

Taková třaskavá kombinace má ohromný tvůrčí potenciál. Teď už jen záleží na tom, jak si s ním zúčastnění poradili. Snímek The Tragedy of Macbeth adaptuje známou Shakespearovu tragédii o skotském lordovi, kterého tři čarodějnice přesvědčí o tom, že se může stát skotským králem. Dál poháněný ambicemi své manželky, zavraždí Macbeth současného krále, chopí se trůnu a postupně se mění v krutovládce stíhaného paranoií. Hra byla pro film adaptována nesčetněkrát, poslední velkou adaptaci natočil v roce 2015 Justin Kurzel, s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli.

Coenovu novinku zatím prezentuje krátký teaser, jenž poodhaluje především styl zpracování, kdy je sníme působí silně teatrálně, až abstraktně. Hodně tomu napomáhá nejen zvolená černobílá stylizace, ale především „čtvercový“ formát obrazu a značně statická, vycentrovaná kamera, která rámuje jednotlivé ateliérové scény, jak někde na divadle.

Corey Hawkins vystupuje jako Macduff, Brendan Gleeson jako král Duncan, Harry Melling jako Malcolm a Kathryn Hunter jako čarodějnice. Snímek bude na konci roku nakrátko uvedený do kin, aby mohl soupeřit o Oscary a 14. ledna 2022 jej do své nabídky zařadí Apple TV+. Fanoušci Coenů si jistě také všimnou, že Joel tentokrát novinku připravil bez bratra Ethana. Ten si dává od natáčení filmů momentálně pauzu a chce svou pozornost věnovat především divadlu. Prozatím není zcela jednoznačně dané, zda se bratři v budoucnu vrátí ke spolupráci.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 7

The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu The Tragedy of Macbeth: Denzel Washington hraje Shakespeara v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest