Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel

Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nový animovaný film nás vezme několik let před události prvního snímku.

Snímek Bright v roce 2017 neměl skvělé recenze, ale nabídl docela zajímavý koncept. Odehrával se ve světě, kde žijí orkové nebo elfové a existuje magie. Příběh však nebyl zasazený na nějakou fiktivní planetu, do paralelní reality či dávné historie. Děj se odehrával v současném Los Angeles a hrdiny snímku byli lidský strážník v podání Willa Smithe a vůbec první ork v policejních řadách. Společně si sice příliš nedůvěřovali, ale když se na scéně objevila kouzelná hůlka, jež měla moc vzkřísit Temného pána, dokázali spolupracovat, aby téhle katastrofě zamezili.

Teď se ukazuje, že nebyli jediní, kdo musel podobné hrozbě vzdorovat. Víme, že Netflix chystá Bright 2, ale vedle toho zřejmě také hodlá vybudovat rovnou celé univerzum souvisejících projektů. První z nich se jmenuje Bright: Duše samuraje (Bright: Samurai Soul) a také tady bude hrozit vzkříšení Temného pána, ačkoliv se příběh odehrává v animované podobě, na úplně jiném kontinentu, v úplně jiné době.

Děj je zasazený do Japonska, do období mezi pádem Šogunátu a nástupem císaře Meidžiho. Šogunát ukončilo oslnivé světlo vyzařující z konce hůlky. Bylo tak zabráněno dalšímu krveprolití a Japonsko se začalo vyvíjet novým směrem. V této době potkávají nezávisle na sobě jednooký potulný ronin Izou, který ztratil smysl života, a ork Raiden, jenž nesnáší vraždění a snaží se zanechat lupičského života, mladou elfí dívku Sonyu. Společně se vydávají po silnici Tokaido na cestu do elfí země na severu, aby tam bezpečně přivedli dívku a hůlku, kterou má u sebe. V cestě jim stojí tajuplná organizace Inferni, jež se snaží hůlku získat, aby oživila Temného pána, který touží po ovládnutí veškerého tvorstva. Inferni se také pokouší využít novou Meidžiho vládu pro svou snahu hrdinům hůlku sebrat. Izou a Raiden se na cestě z Kjóta do Jokohamy snaží hůlku ochránit.

Animace kombinuje aspekty japonského dřevořezu a trojrozměrné počítačové grafiky. Jednookého samuraje Izoua namluvil Simu Liu, známý jako marvelovský superhrdina Shang-Chi. Raidenovi propůjčil hlas Fred Mancuso a elfí dívce Yuzu Harada. Režíroval Kyoghei Ishiguro. Datum premiéry je stanovené na 12. října.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 7

Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu Bright: Moderní fantasy s Willem Smithem dostala historický prequel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest