Bright na Netflixu pokračování dostane, 6 Underground nikoliv

Bright na Netflixu pokračování dostane, 6 Underground nikoliv | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Netflix chce pokračovat ve svých filmech. Ale ne ve všech a ne za každou cenu.

Stále platí, že Netflix největší úspěch sklízí se seriály a levnějším žánrovkami, jimiž lepí díru na trhu, kde romantické komedie či akční výplachy prostě chybí. Streamovací společnost se ale snaží nové předplatitele lákat také na drahé velkofilmy, které se můžou porovnávat se spektákly určenými pro kina. Přinejmenším tedy v trailerech, samotné divácké přijetí už potom může být ledajaké.

To připouští i filmový šéf Netflixu Scott Stuber, jenž nás nechal nahlédnout za oponu plánovaných projektů streamovacího giganta. Stuber konkrétně odhalil budoucí osud hned dvou různých značek. Fantasy kriminálky Bright a lupičské akce 6 Underground: Tajné operace. Bright dostane pokračování – finální verze scénáře už je skoro dokončená. 6 Underground pokračovat nebude.

Oficiálním důvody jsou pode Stubera kreativní. Netflix neměl podle jeho slov pocit, že by 6 Underground dopadlo tak, jak by si představovali. Společnost snímek vnímá jako slušný hit, ale zároveň se nepovedlo ospravedlnit další pokračování. Údajně chybělo to, aby si fanoušci postavy a jejich svět zamilovali…

Popravdě řečeno takové odůvodnění zní jako snůška blábolů. Oba dva filmy měly dost podobné recenze. Bright má na Rotten Tomatoes 4,1 z deseti, 6 Underground 4,8. Ani u Brightu nejde mluvit o nějaké „lásce fanoušků“. V žádném případě to není ten typ filmu, kde by si diváci mezi sebou dodnes sdíleli hory memů a stále diskutovali o tom, kdy už dorazí pokračování.

Takže v čem může být reálně problém? 6 Underground je podle oficiálních údajů Netflixu 4. nejúspěšnější filmová premiéra v jeho historii (Bright v žebříčku není, byl uvedený docela dlouho před tím, než Netflix začal nějaké hodnoty pořádně udávat). Jenže veřejná metrika Netflixu je opravdu bizarní, kdy se jako shlédnutí počítá, pokud daný pořad hraje alespoň 2 minuty. Osobně bych se nebál tipovat, že u zběsile sestříhaného 6 Underground se spousta diváků dál než právě za ty dvě minuty nedostala. A Netflix se může chlubit svými umělými žebříčky sledovanosti jak chce, ale uvnitř svých detailních statistik moc dobře vidí, na které filmy lidé reálně koukali až do konce a tudíž dává smysl, že by si pustili i případné pokračování.

No a pak je tu finanční otázka. První Bright stálo 90 milionů. Pokračování může točit prakticky kdokoliv a jedinou drahou osobností je Will Smith v hlavní roli. Jeho parťák Joel Edgerton není vekou hvězdou a navíc vystupoval v masce, takže kdyby si chtěl platově vyskakovat, Netflix jej může snadno přeobsadit. 6 Underground stálo 150 milionů, kdy režii má pod palcem Michael Bay a v hlavní roli vystupuje Ryan Reynolds – dvě superstar, které s platem půjdou jedině nahoru.

Jasně, o tom, jestli jsou pravé důvody především ekonomické (jako jsou v Hollywoodu prakticky vždycky) se ve finále můžeme jen dohadovat, ale jedno je dané: O půlku levnější Bright pokračování dostane, dražších 6 Underground ne.

Foto: Netflix

Zdroj: Variety

Galerie: 2

Bright na Netflixu pokračování dostane, 6 Underground nikoliv | Fandíme filmu Bright na Netflixu pokračování dostane, 6 Underground nikoliv | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest