Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost

Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nové superhrdiny představuje sada posledních fotek.

Marvelovka Shang-Chi v kinech boduje, tak bychom se neměli bát toho, že by následující Eternals přišli o svůj termín, jenž je momentálně stanovený u nás na 4. listopadu. Kam vlastně snímek zapadá na časové ose ostatních marvelovských příběhů? Producent Nate Moore v rozhovoru pro Empire uvedl, že se děj odehrává zhruba ve stejné době jako Spider-Man: Daleko od domova. A o tomhle snímku víme, že byl zasazený několik měsíců za události Avengers: Endgame.

Velkým tématem stále zůstává, proč se Eternals do dosavadních událostí nezapojili. Víme o nich, že jsou mocní. Proč tedy nepomohli? Před dávnými eóny Eternaly stvořily ještě mocnější vesmírné bytosti Celestiálové. Jejich představený, Arishem, Eternalům nakázal, že jejich posláním je potírat nebezpečné Devianty, kteří od nepaměti ohrožují svět. Do jiných situací se nemají míchat. Dlouhá léta byli Devianti neaktivní. Když však došlo k použití Kamenů nekonečna, byl z toho veliký nárůst energie, který je opět probudil.

Celestiálové budou velkou kapitolou příběhu a ačkoliv zatím režisérka Chloe Zhao o nich nechce říci nic bližšího, naznačuje, že věci hodně zkomplikují. Vedle nich se film zaměří na historii filmového světa Marvelu jako takovou. Poodhalíme, kam až vlastně sahá. Vrátíme se v čase a poznáme doby dávno před tím, než se vůbec Thanos narodil. A naopak platí, že snímek bude mít velký dopad na budoucnost filmového světa Marvelu. Pokud jde o ostatní superhrdiny, tak jsou Eternals v zásadě samostatným snímkem, ale silná návaznost na samotné kořeny univerza je zásadní a do budoucna je třeba s nimi počítat.

Dole v galerii hledejte nejnovější fotky.

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích se objeví Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 4. listopadu 2021.

Foto: Marvel

Zdroje: Games Radar I, II, Empire

Galerie: 6

Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost | Fandíme filmu Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost | Fandíme filmu Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost | Fandíme filmu Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost | Fandíme filmu Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost | Fandíme filmu Eternals nás vezmou mnoho let před Thanose a změní marvelovskou budoucnost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest