Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka

Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 7 obrázků
Příběh s Jeremym Rennerem v hlavní roli zřejmě spoustu fanoušků překvapí.

Z Hawkeye jsme dosud vídali především fotky z natáčení a slýchali nejrůznější zákulisní drby. To nám o chystané sérii udělalo jistý obrázek. Teď je tu ale první trailer, který nabízí daleko ucelenější pohled a především nás seznamuje blíže s atmosférou, v níž se celá série ponese.

A řadu diváků by mohla marvelovská novinka překvapit. Možná jste čekali paranoidní thriller se špionážním nádechem, možná drsnou kriminálku z prostředí newyorských gangů, případně ságu šmrncnutou mystickou vůní bojových umění, v nichž je Clint Barton (Jeremy Renner) extrémně zběhlý (především pak samozřejmě je mistrem v lučištnictví). Po obsazení Hailee Steinfeld do role mladé lučištnice Kate Bishop se zase mohlo zdát, že dostaneme skoro „otcovský“ příběh o zachmuřeném Clintovi, jenž trénuje svoji nástupnici. A nikdo nepochyboval o tom, že při tom bude Renner trousit suché poznámky.

Nakonec platí možná ode všeho trochu, možná tak trochu nic a s jistotou se můžeme spolehnout jen na ty suché průpovídky. Jinak upoutávka dokázala překvapit. Atmosféra vyprávění je skoro až rozverná. Hawkeye i jeho parťačka jsou často postavení do situací, při nichž působí téměř směšně. Plány se nedaří, hrdinové v akci vlají jak hadr ve větru. Dynamika ústřední dvojky zatím působí daleko méně jako učitel a žákyně, ale spíš jako nesourodá dvojka parťáků z akční komedie. Tenhle nádech podtrhuje i vánoční prostředí, odkazující k filmům Shanea Blacka, jenž je svou láskou k Vánocům a nesourodým dvojkám proslulý. Styl chování postav, skoro až žertovná akce, zvolený hudební podkres, vánoční světla či muzikálové číslo, to všechno dává upoutávce velkou lehkost a místy jistou nonšalantní „eleganci“, díky níž to občas působí, jako bychom sledovali nějakou zábavně pochroumanou bondovku.

Uvidíme, jak do toho všeho zapadne Hawkeyeova temná minulost z časů mezi Infinity War a Endgame, případně nějaký jeho možný pocit viny za smrt Black Widow. Vše dohromady by mohlo tvořit zajímavý kontrast. Zveřejněna byla také nová oficiální synopse:

V minisérii Hawkeye vystupuje Jeremy Renner jako titulární hrdina, který se spojí s další dobře známou lučištnicí z marvelovských komiksů, s Kate Bishop, ztvárněnou Hailee Steinfeld. Obsazení doplňují Vera Farmiga Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d'Arcy James a novicka Alaqua Cox jako Maya Lopez. Sérii dostal na starost Rhys Thomas a režíruje duo Bert and Bertie. Série startuje na streamovací službě Disney+ 24. listopadu 2021.

Je zajímavé, že v ní vůbec není zmíněna Florence Pugh, jež se vrací jako Yelena Belova. V závěru snímku Black Widow to vyloženě vypadalo, že Hawkeye teď bude jejím terčem. Buď se její účast snaží tvůrci zatím alespoň trochu tutlat, anebo její prostor v sérii bude podstatně menší, než by se na první pohled mohlo zdát.

Hawkeye je nová marvelovská minisérie. V hlavní roli se vrací Jeremy Renner, novou hrdinku Kate Bishop hraje Hailee Steinfeld. Showrunnerem je Jonathan Igla. Scénář k minisérii společně s Iglem píší Katrina Mathewson a Tanner Bean. Režírují Rhys Thomas a duo Bert & Bertie.

Podklady a foto: Marvel

Galerie: 8

Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu Hawkeye: Trailer láká na vánoční dobrodružství marvelovského lučištníka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest