Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou

Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu
Focus Features
Zobrazit dalších 6 obrázků
Skvěle obsazené mysterium má pozitivní ohlasy z festivalu v Benátkách a míří i do našich kin.

Edgar Wright nadále předvádí, že je silný vizuálním tvůrcem, jenž s chutí střídá žánry a vytahuje z nich na povrch to nejvýraznější. Ve svojí novince Poslední noc v Soho se inspiruje filmem noir, horory i mysteriózními snímky. Hrdinkou je mladá dívka (Thomasin McKenzie), jež přijíždí studovat do Londýna. Už to samo o sobě je pro ni velký šok. Daleko větší ji čeká, když se ve snách propadá do 60. let, kde žije elegantním životem dobové zpěvačky Sandy (Anya Taylor-Joy). Časem se však začne ukazovat, že spojení s minulostí možná něco víc, než jen sen, a že se blíží tragédie.

Snímek se zatím promítal na festivalu v Benátkách, kde měl převážně přívětivé recenze (v průměru 7,2 z deseti), nicméně kritici (i ti pozitivně naladění) docela často zmiňují, že snímek dost klouže po povrchu a zajímá se spíš o hezký vizuál, než aby se důkladně zaobíral také něčím niternějším. K nám film dorazí do kin 11. listopadu, tak si už brzy budeme moci udělat vlastní obrázek.

Wright snímek přirovnává k psychologickým hororům 60. a 70. let minutého století, jaké už se dnes moc netočí. S pomalým budováním atmosféry a určitou dávkou velkolepé rozmáchlosti. Snímek začíná spíše psychologicky a postupně je intenzivnější a intenzivnější. Hrdinkou snímku je mladá módní návrhářka Eloise, která se záhadně ocitá v Londýně 60. let, kde potkává svůj idol, okouzlující začínající zpěvačku Sandy. Londýn 60. let ale není tím, čím se zdá být. Vypadá to, že sám čas se začíná rozpadat, což má nemilé následky.

Hlavní hrdinku ztvárnila Thomasin McKenzie, jež má jakýsi šestý smysl, který jí dovoluje vidět věci, které jiní lidí nevidí ani necítí. Zpěvačku Sandy hraje Anya Taylor-Joy. V dalších rolích vystupují Matt Smith, Diana Rigg nebo Terence Stamp. Scénář spolu s Wrightem napsala Krysty Wilson-Cairns. Snímek uvidíme v českých kinech 11.11. 2021.

Podklady a foto: Focus Features

Galerie: 7

Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Vizuálně nabitý thriller nás svádí novou upoutávkou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest