Resident Evil: Raccoon City – První fotky a podrobnosti o filmu

Resident Evil: Raccoon City – První fotky a podrobnosti o filmu | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 3 obrázky
Režisér fanouškům slibuje, že filmová novinka bude věrně následovat videoherní předlohu.

Resident Evil patří mezi jednu z nejpopulárnějších popkulturních značek. Vznikly už desítky videoher, romány, komiksy a samozřejmě také úspěšná filmová série s Milou Jovovich. Ta nicméně často nebyla hrám příliš věrná. A právě tenhle aspekt se pokusí změnit filmový restart nazvaný Resident Evil: Raccoon City (v originále Resident Evil: Welcome to Raccoon City).

Snímek napsal a zrežíroval Johannes Roberts, jenž má za sebou snímky 47 metrů či Oni 2: Noční kořist. Johannes poskytl důkladný rozhovor serveru IGN a v něm se dušuje, že jeho verze se bude her držet podstatně blíže. Režisér uvádí, že nová verze bude daleko hororovější. Bude daleko více než na akci spoléhat na atmosféru a strašení. Zatímco filmy s Jovovich byly hodně prosvětlené a moderní, Raccoon City má být temné, špinavé, plné mlhy, utopené ve tmě a dešti. Po filmařské stránce byly inspirací horory ze 70. let, jako Vymítač ďábla nebo Osvícení. Nemáme čekat žádné neskutečné pohyby virtuální kamery, vše se má držet hezky při zemi. Strukturou děje se má snímek blížit kriminální klasice Přepadení 13. okrsku, kde se skupina policistů a zadržených společně brání na stanici před útokem násilného gangu.

Největší herní inspirací je remake Resident Evil 2 a filmaři úzce spolupracovali se studiem Capcom, aby vše bylo opravdu co nejvěrnější předloze. Při stavbě kulis se například využily plány policejní stanice, jež vznikly pro herní vývojáře. Ve Spencerově vile kupříkladu budou sedět jednotlivé malby na stěnách.

Krom budov se mají předloze věrně blížit podoby jednotlivých příšer, jež vnikly kombinací masek a digitálních triků. Snahou filmařů bylo, aby potvory budily zdání, že mohou existovat ve skutečném světě. Předloze pak mají být věrné také lidské postavy. Ve filmech s Jovovich platilo, že hlavní hrdinkou je Alice a postavy z her jsou spíše taková camea. Tady bude vše jinak. Jill Valentine, Leon S. Kennedy, Claire Redfield, Chris Redfield a Albert Wesker jsou všichni rovnocennými hlavními postavami, které společně táhnou příběh. Charaktery jsou adaptované věrně, nicméně zároveň platí, že film nechce jen kopírovat, ale snaží se divákům přinést svébytný zážitek se silnou herní inspirací.

To všechno může znít fanouškům předlohy slibně, tak snad bude Roberts schopný dostát svým velkým ambicím – jeho dosavadní filmy zatím dvakrát skvělá hodnocení neměly. Dole v galerii najdete první zveřejněné fotky z filmu a na premiéru v českých kinech se můžete těšit 2. prosince.

Raccoon City, kdysi vzkvétající domov farmaceutického giganta Umbrella Corporation, je teď umírajícím středozápadním městem. Exodus společnosti zanechal město jako pustinu. Pod povrchem vřelo velké zlo. Když je zlo uvolněno do světa, obyvatelé města se navždy změní a malá skupinka přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu o Umbrelle a přežila děsivou noc. Režie – Johannes Roberts. V hlavních rolích Hannah John-Kamen, Tom Hopper, Kaya Scodelario, Robbie Amell, Neal McDonough a Avan Jogia.

Zdroje: Sony, IGN

Galerie: 4

Resident Evil: Raccoon City – První fotky a podrobnosti o filmu | Fandíme filmu Resident Evil: Raccoon City – První fotky a podrobnosti o filmu | Fandíme filmu Resident Evil: Raccoon City – První fotky a podrobnosti o filmu | Fandíme filmu Resident Evil: Raccoon City – První fotky a podrobnosti o filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest