Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii

Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Uživatelé největší streamovací platformy na světě volí především masivní akčňáky nebo komedie.

Metrik, podle kterých se může měřit úspěch filmu, je celá řada - jedním z těch nejdůležitějších je finanční výsledek v pokladnách kin. Tento faktor se však logicky ztrácí v případě snímků, jejichž domovem jsou streamovací služby. Konkrétně Netflix svoje filmy do kin pouští jen minimálně, klíčoví jsou pro něj jeho měsíční předplatitelé. Obecně pak platí, že platformy jen velice zřídka sdělují, které filmy se těší největšímu diváckému úspěchu, a ještě méně často prozrazují, kolik lidí je ve skutečnosti zhlédlo. Poněkud překvapivou výjimkou z pravidla se aktuálně ukázal být gigantický Netflix, který se rozhodl podělit o desítku nejsledovanějších filmů z vlastní produkce za celou svou historii.

Výsledný seznam je hned v několika ohledech velice zajímavý a místy i celkem překvapivý. Zdaleka nejvíce diváků se podařilo nalákat letošnímu akčnímu Vyproštění - neuvěřitelných 99 milionů. Na druhé místo se dostal dva roky starý megahit v podobě hororového Bird Boxu a třetí příčku si odnesl Mark Wahlberg se svou letošní novinkou Spravedlnost podle Spensera.

Při pohledu na žebříček je hned vidět, že úspěch nepřekvapivě slaví především snímky akčního nebo komediálního ražení, zkrátka v podstatě klasické mainstreamové taháky. Velikou výjimkou, která se může zařadit mezi umělečtěji pojaté “oscarovky”, je loňský Irčan Martina Scorseseho, který dokázal navnadit přes 60 milionů lidí. Je každopádně třeba upozornit na samotný způsob měření - počítají se totiž i taková zhlédnutí, která trvala pouhé dvě minuty. Kdyby bylo kritériem dokoukání filmu, tak by se mafiánské drama trvající tři a půl hodiny možná takovými čísly chlubit nemohlo.

K obrovskému úspěchu zmíněného Vyproštění se vyjádřila i hlavní hvězda snímku, Chris Hemsworth. Ten na svém Instagramu poděkoval za neutuchající podporu filmu. Níže se můžete podívat na celý žebříček. Která umístění vás překvapila? Napište nám do komentářů.

  1. Vyproštění (Extraction) - 99 milionů diváků
  2. V pasti (Bird Box) - 89 milionů
  3. Spravedlnost podle Spensera (Spenser Confidential) - 85 milionů
  4. 6 underground: Tajné operace (6 Underground) - 83 milionů
  5. Vražda na jachtě (Murder Mystery) - 83 milionů
  6. Irčan (The Irishman) - 64 milionů
  7. Trojí hranice (Triple Frontier) - 63 milionů
  8. Ta druhá (The Wrong Missy) - 59 milionů
  9. Díra (The Platform) - 56 milionů
  10. Dokonalé rande (The Perfect Date) - 55 milionů

Zdroj: Bloomberg

The Irishman

USA, Mexiko
Krimi, Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 11

Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu Netflix odhalil nejsledovanější filmy ve své historii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest