Kronika 2: Superhrdinský found-footage film čeká pokračování

Kronika 2: Superhrdinský found-footage film čeká pokračování | Fandíme filmu
20th Century Studios
Vrátíme se do světa, kde parta děcek získala nadlidské síly a zaznamenala to celé na ruční kameru.

Kronika se před devíti lety vynořila jako zjevení. Za málo peněz se podařilo natočit stylový a netradiční pohled na superhrdinský žánr. Snímek nastartoval kariéru Michaela B. Jordana a Danea DeHaana a vypadalo to, že z režiséra Joshe Tranka a scenáristy Maxe Landise budou superhvězdy. První z pánů neustál tlak úspěchu a zdiskreditoval se neprofesionálním chováním při natáčení Fantastické čtyřky. Od té doby se celkem neúspěšně snaží svou kariéru vzkřísit. U Landise se postupně vyrojila obvinění z obtěžování žen a stala se z něj v Hollywoodu osoba non-grata.

Možná právě počáteční vytíženost a pozdější úpadek obou pánů způsobil, že se s úspěšnou značkou tak dlouho nic nedělo. Možná to má úplně jiné důvody. Každopádně producent John Davis teď v rozhovoru pro Forbes uvedl, že se chystá pokračování (nebo minimálně další film pod stejnou značkou). Davis uvádí, že Kronika je i po letech stále nejúspěšnějším filmem, jaký kdy vyprodukoval. Rozpočet činil 12 milionů dolarů a jen v kinech snímek utržil 126 milionů. Nemluvě o dalších příjmech z videa a televize.

Aktuálně se podle Johna pracuje na pokračování, jež vzniká pod patronátem 20th Century Studios. Máme očekávat jiný styl příběhu, protože tentokrát budou v centru událostí ženské hrdinky. Film se bude odehrávat deset let od událostí v Seattlu a velkým tématem snímku budou fake news, poctivé zpravodajství a utajování skutečnosti. Nadlidské síly získá další generace postav, tentokrát mladé ženy, které sotva dokončily vysokou školu a v tu ránu dostávají do vínku schopnosti, jež mají potenciál vás zkazit.

Podrobnosti o to, kdo by snímek mohl psát, kdo jej zrežíruje nebo kdy se jej dočkáme zatím nejsou k dispozici.

Foto: Kronika

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest