Predátor 5: Uvidíme první cestu vesmírného lovce na Zemi

Predátor 5: Uvidíme první cestu vesmírného lovce na Zemi | Fandíme filmu
20th Century Fox
Producenti právě natáčenou novinku přirovnávají k Revenantovi a odhalili další podrobnosti.

O novém filmu ze série Predátor jsme dostali už docela dost neoficiálních informací, těch oficiálních zatím bylo poskrovnu. To se teď mění spolu s vyjádřením producentů Johna Davise a Johna Foxe, kteří promluvili se serverem Collider.

Pánové prozradili, že Skull (Lebka) není jen pracovní název produkce, ale přímo název samotného snímku (dříve se uvádělo Skulls – tedy Lebky). Ten je téměř dotočený a bude pojednávat o tom, jak se Predátoři vůbec poprvé vydali na Zemi. Davis potvrdil, že hlavní hrdinkou bude žena a nový snímek bude s tím úplně prvním (s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli) pojit podobný přístup, kdy opět uvidíme člověka zatlačeného do kouta, který se však jednoduše nevzdá a svou přizpůsobivostí se dokáže postavit i podstatně silnějšímu a lépe vyzbrojenému protivníkovi.

Davis snímek přirovnává k Revenantovi s Leonardem DiCapriem, a i když nechce prozradit, kdy přesně se snímek odehrává, tak z dřívějších úniků víme, že se podíváme na severoamerický kontinent do doby před tím, než se tam objevili evropští kolonizátoři. Pakliže tedy bude hrdinka bojovat s mimozemským dobyvatelem uprostřed divočiny, je přirovnání k Revenantovi docela dobře představitelné.

Natáčení je asi ve třech čtvrtinách a zatím prý není jasně dané, zda bude snímek mládeži nepřístupný. Byl koncipovaný jako mládeži nepřístupný, ale ve střižně se ještě případně může leccos změnit. Přípravy začaly už během natáčení předchozího Predátora, což bylo možné zasazením děje do daleké minulosti – ať už by se na Predátora: Evoluci nakonec navazovalo nějakým pokračování nebo ne (nestalo se tak), na Skull by to nemělo vliv.

Producenti v rámci tradičního propagačního chvástání také nezapomněli dodat, jak skvěle zatím pořízené záběry vypadají, a že půjde o druhý nejlepší predátorský film, pokud ne rovnou o ten nejlepší. To se ale dopředu tvrdí o každém dalším pokračování Predátora a nakonec to vždy dopadá přinejlepším průměrně. Je tak vlastně docela těžké uvěřit, že by to ještě někdy mohlo být jinak. Na druhou stranu novinku točí talentovaný Dan Trachtenberg, jenž se může pochlubit Ulicí Cloverfield 10 nebo pilotem seriálu The Boys. Takže minimálně šance na slušný výsledek tu jednoznačně je.

Už dříve bylo odhaleno, že ve filmu zasazeném do hluboké minulosti je hlavní hrdinkou mladá žena Kee z kmene Komančů. Její mladší bratr Taabe se má jednoho dne stát náčelníkem, ale sama Kee by ráda prokázala, že má válečnické schopnosti, nehledě na postavení jejího bratra a její pohlaví. Patriarchální kmenové společnosti se to příliš nezamlouvá, avšak když do oblasti přiletí lovit Predátor, dostane hrdinka jedinečnou příležitost se předvést. Vypadá to, že hlavní roli by mohla hrát Amber Midthunder.

Titulní foto je ilustrační

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest