Muž z oceli: Co slibuje Zimmerův soundtrack

Muž z oceli: Co slibuje Zimmerův soundtrack | Fandíme filmu
Představujeme soundtrack k novému Supermanovi a přikládáme krátkou ukázku. AKTUALIZOVÁNO o další kompletní skladbu.

AKTUALIZACE 3: Úplně na konci článku si můžete poslechnout další kompletní skladbu, nazvanou DNA.

AKTUALIZACE 2: Na stránkách Warneru si můžete přehrát delší ukázky všech skladeb soundtracku.

AKTUALIZACE: Na konec článku jsme přidali jednu celou skladbu, dost možná se jedná o ústřední motiv.

Úvodem menší zamyšlení související s tématem. Napadlo vás někdy, proč můžeme Hanse Zimmera vídat na červených kobercích po boku režisérů a filmových a hvězd a ostatní skladatelé dostávají pouze tři minuty v propagačních videích a deset minut v DVD bonusech? Zimmer má totiž o čem mluvit, a to díky jeho stále trvajícím kolaboracím s ostatními hudebníky. Ono se dobře mluví o trápení hráče na cello z Temného rytíře nebo o Johnnym Marrovi, který rozezníval kytarové struny při Počátku. Každopádně i tento rok uvidíme Hanse na červeném koberci při premiéře nového Supermana a vy čtěte dál, abyste se dozvěděli, o kom se bude básnit tentokrát.

S nadsázkou by se dalo říct, že si pro nás Zimmer připravil „hospodský“ soundtrack, lepší však bude použít označení „inspirovaný Středozápadem“. Právě tahle odlehlá a trochu zapomenutá část USA se totiž stala Zimmerovou inspirací pro soundtrack, během kterého musíte pokračovat ve stopách člověka, který se jmenuje John Williams. Všichni znají legendární fanfáry, které jsou akorát na potvoru jednou z nejikoničtějších (a tedy těžko překonatelných) znělek světové kinematografie, a tak trvalo tři měsíce, než Christopher Nolan Zimmera přesvědčil, aby usedl za piano a pomohl mu rozehnat jeho známé chmury. A když se tak stalo, hned bylo spoustu nápadů na světě.

Williamsovy famfáry

Víme, že Snyderův Muž z oceli bude pojatý realisticky, Clark bude vyhnancem na cizím světě a Zimmer se s ho pokusí začlenit do lidské společnosti se vším všudy. Proto asi není na místě nic velkolepého, ale naopak komornějšího. A komornějším soundtrackem myslí Zimmer částečné nahrazení orchestru pedálovou steel kytarou (pro představu se podívejte na přiložené video) a bubeníky, z nichž si práci na legendární postavě nenechali ujít Jason Bonham (Led Zeppelin), Pharrel Williams a Sheila E. Zjednodušeně bychom měli dostat experimentální souhru zvuků kombinující výše zmíněnou kytaru, bicí a nejrůznější jiné perkuse nebo kovy.

Pedálová kytara

 

Předpokládám tak, že bude Zimmer jednoduše mísit dvě Supermanovy osobnosti – tu lidskou, Clarkovskou, ukotvenou v maloměstě s pedálovou kytarou a tu Kal-Elovskou, plnou nejrůznějších ruchů a mimozemských zvukových efektů. „Myslím si, že my cizinci dokážeme nahlížet na Ameriku nekriticky a prezentovat věci, které Američané berou jako samozřejmost, trochu jinak.“ dodává Zimmer v rozhovoru pro CNN zaměřeném nikoli na Supermana, ale na jeho novou hudbu k televizní minisérii Bible, na které pracoval s Lornem Balfem (Temný rytíř povstal, Assassin’s Creed 3, The Sweeney) a Lisou Gerrard.

Závěrem jedna rada. Pokud byste rádi slyšeli tvorbu nějakého skladatele u toho či onoho filmu, je nejvhodnější začít o tom pěkně nahlas rozhlašovat fámu. Právě když se Zimmer Zacku Snyderovi omlouval za všechny drby, které v té době kolovaly o tom, že by měl komponovat nového Supermana, režisér odvětil: „To je v pořádku. Když už ale voláš, vlastně bychom to probrat mohli.“

Poznámka editora: k původnímu článku přidáváme ještě první ochutnávku ze soundtracku, která se později objevila:

Muž z oceli: Ukázka ze soundtracku

 

Zdroj: CNN

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest