Projekt manželka: Henry Cavill si zahraje hledače lásky s aspergerovým syndromem

Projekt manželka: Henry Cavill si zahraje hledače lásky s aspergerovým syndromem | Fandíme filmu
Netflix
Ideální partnerku v životě najdete nejlépe pomocí podrobného dotazníku...anebo naprostou náhodou.

Henryho Cavilla známe především z jeho akčních rolí. Zahrál si Supermana, špiona, špionského záporáka nebo zaklínače. Do budoucna to o moc jiné nebude, když se chystá na role ve fantasy akčňáku Highlander a další špionáži s názvem Argyle. Chystaný snímek The Rosie Project tak výrazně vystupuje z řady.

Jde totiž o netradiční romantickou komedii. V té si Cavill zahraje Dona Tillmana, profesora genetiky s aspergerovým syndromem (duševní porucha na autistickém spektru). Ten touží po vážném vztahu, avšak nikdy nebyl na druhém rande. K problému se rozhodne přistoupit vědecky a připraví podrobný dotazník, jenž mu má pomoci najít ideální partnerku. Jak už to tak bývá, osud má s Donem jiné plány. Do cesty mu přivede mladou barmanku Rosie, která se skrze profesora genetiky snaží najít svého ztraceného otce. Rosie nesplňuje z dotazníku prakticky nic, ale mezi profesorem a živelnou ženou samozřejmě přeskočí jiskra.

Románové předloze od Graemea Simsiona je vyčítáno, že aspergerův syndrom vykresluje značně nerealisticky, ale jinak jde podle čtenářů o vtipnou a zábavnou knihu. Původně psal Simsion The Rosie Project jako filmový scénář, takže by měla být pro adaptaci vhodná. Vznikla také dvě pokračování, takže v případě úspěchu mohou filmaři navazovat. Nejnovější verzi scénáře napsal Steve Falk, který snímek také zrežíruje. Půjde o jeho prvotinu. Natáčet se má v příštím roce. Na závěr si můžete přečíst synopsi českého knižního vydání, které vyšlo pod názvem Projekt manželka:

Don Tillman se chce oženit, ale stále nemůže najít tu pravou. Jeho problém má vyřešit Projekt Manželka, a tak navrhne šestnáctistránkový dotazník, který mu má pomoci najít dokonalou partnerku. Rozhodně to nemá být barmanka, kuřačka, která ještě navíc ráda pije alkohol a chodí věčně pozdě. Ale Rosie Jarmanová je přesně taková! Taky je energická, inteligentní a krásná a i ona někoho hledá - chce poznat svého biologického otce. Při svém pátrání narazí na profesora genetiky Dona a ve vteřině mu obrátí život naruby...

Foto je ilustrační (Henry Cavill ve filmu Enola Holmes)

Zdroje: Deadline, Giant Freakin Robot

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest