Christine: Vraždící auto vyjede do ulic v novém hororu

Christine: Vraždící auto vyjede do ulic v novém hororu | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Román Stephena Kinga a film Johna Carpentera se dočká nového zpracování.

V současnosti řešíme, jak to bude na ulicích vypadat, až se výrazně rozšíří samořídící auta. Kdo bude vlastně zodpovědný za to, pokud se stane nějaké neštěstí? V hororu Christine je to jasné: Mohou za to síly pekelné, které ovládají vůz Plymouth Fury, model 1958. Původně příběh o vraždícím autě zpracoval jako román Stephen King v roce 1983. Kniha nepatří mezi autorovy nejlépe hodnocené, ale pořád jde o jeden z jeho známějších kousků, protože patří mezi ty nejstarší. Hned v roce 1983 také vznikla filmová adaptace, kterou připravil John Carpenter. Opět nejde o režisérovo špičkové dílo, ale obecně je snímek považovaný minimálně za slušný a jako solidní vylepšení Kingova rozpačitého románu.

Teď se chystá nové zpracování. A jde rozhodně o zpracování nadějné, protože za ním stojí zajímavý tvůrčí tým. Produkuje hororové studio Blumhouse, které se snaží vybírat zajímavé kousky. A když se někdy utne, alespoň u něj dopředu platí, že filmařům žádným způsobem nezasahuje do práce, pokud dodrží smluvený rozpočet. A v tomhle případě se projektu chopil filmař extrémně zajímavý. Je to Bryan Fuller, který stojí za kultovními seriály Pushing Daisies a Hannibal. Nastartovat pomáhal také Americké Bohy, Hrdiny či Star Trek: Discovery. Pro scenáristu Fullera bude snímek režijní prvotinou, v zádech mu však jako producent stojí zkušený Vincenzo Natali (Hannibal, Kostka, Westworld, Zámek a klíč), který kdykoliv může podat pomocnou ruku.

V Česku vyšla románová předloha jako Christina, poprvé už v roce 1997. Letos v srpnu nakladatelství BETA Dobrovský chystá nové vydání. Jeho synopse je následující: Ďábelské auto v klasickém hororovém thrilleru. Středoškolák Arnie zahlédne stařičké auto Plymouth a okamžitě zatouží ho mít a pro radost si ho opravit. Jeho rodiče však mají naprosto odlišné představy o tom, jak by měl syn trávit čas a utrácet peníze. Příběh, založený na typických reáliích amerického způsobu života, k němuž automobil nerozlučně patří, pojednává o zdánlivě banální roztržce mezi dospívajícím chlapcem Arniem a jeho rodiči. Jenomže to by autorem nesměl být Stephen King…

Foto je ilustrační, Christine z roku 1983

Zdroje: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest