Očista: Ani 5. díl nebude ten poslední

Očista: Ani 5. díl nebude ten poslední | Fandíme filmu
Universal Pictures
Krvavá série o čase bezpráví, kdy je vše dovoleno, navzdory slibům chystá další pokračování.

Série Očista (The Purge) přišla s nesmyslnou, leč zábavnou premisou o tom, že existuje noc, během které neplatí zákony a vše je dovoleno. Ve fiktivním filmovém světě to má údajně snižovat míru kriminality po celý zbytek roku (to je později v samotné sérii zpochybněno, ale nezabíhejme do detailů). První film Očistu ukázal z pohledu rodiny, která se ji snaží přečkat v opevněném domě. Další díly nás vzaly do divokých ulic a „čtyřka“ ukázala úplně první Očistu a jak to vlastně všechno začalo. Seriál Očista fenomén prozkoumal ještě blíž a pátý film Očista navždy má ukázat, co se dělo krátce poté, co byl kontroverzní zákon zrušený.

Snímek uvidíme v našich kinech 1. července a delší dobu byl inzerovaný jako závěrečný díl série. Jenže nakonec je zase vše jinak. Duchovní otec celé značky, James DeMonaco, už v rozhovoru pro Dread Central prozradil, že se pustil do příprav dalšího snímku. V interview uvedl:

„Jen mezi námi, opravdu jsem [Očistu navždy] zamýšlel jako poslední díl. Před čtyřmi měsíci jsem se ale probudil a najednou měl v hlavě zápletku šestky. Dostal jsem nápad...že bych to celé mohl celé převrátit naruby, a pak by se dalo pokračovat takovým způsobem, aby to lidi pořád bavilo. Mezitím co poskytuji rozhovory, tak připravuji hrubý nástřel. Pokud filmoví bohové řeknou, že to lidi chtějí vidět, tak to natočíme. Takže jsem připravený dodat další díl, pokud o něj bude zájem, ale zároveň to vždy nechávám na divácích, aby nám dali najevo, jestli chtějí ještě.“

To je jednoduchá rovnice: Když jedna Očista uspěje, může se chystat další. Zatím ta rovnice vycházela. Náklady jednotlivých dílů se obvykle pohybovaly kolem deseti milionů, celosvětové tržby obvykle lehce nad stovkou. I kdyby tedy „pětka“ v kinech byla podstatně méně navštěvovaná, pořád bude v plusu. V současnosti se navíc případný nižší zájem dá svést na pandemii. Navíc žijeme v době nástupu streamovacích platforem, které jsou hladové po známých značkách, takže i kdyby už o Purge nestáli v kině, Netflix nebo některý z jeho konkurentů po snímku jistě skočí.

Foto je ilustrační - Očista: Volební rok

Zdroj: Dread Central

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest