Pig: Nicolas Cage chce za každou cenu zpátky své prase

Pig: Nicolas Cage chce za každou cenu zpátky své prase | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit další 4 obrázky
Pusťte si upoutávku nečekaně vážně pojatého filmu s netradiční premisou.

Pokud sledujete nejrůznější kulinářské show, kde se vaří s dražšími surovinami, popřípadě si sami někdy zajdete do dobré restaurace, určitě jste už měli tu čest s lanýži. Zvláštními houbami, které se do jídla používají v malém množství, jako tenké plátky, či vyloženě jako koření. Možná jste také slyšeli o tom, že tyto houby rostou pod zemí a k jejich vyhledávání se využívají speciálně cvičení psi nebo prasata.

Jedno taková prase je v centru dění snímku nazvaného jednoduše Pig (Prase). Hlavním hrdinou je sběrač lanýžů, který žije sám v hlubokých lesích amerického Oregonu, pouze se svým prasetem. Když je jeho prase uneseno, vydává se sběrač do Portlandu, kde před lety opustil celý svůj život špičkového šéfkuchaře, aby své prase zachránil. Protože jak poznamenává v traileru: „V životě nemáme mnoho věcí, na kterých nám opravdu upřímně záleží.

Zápletka může na první pohled znít opravdu bláznivě, vlastně tak nepřekvapí, že se hlavní role ujal Nicolas Cage, který se s vážnou tváří neváhá pustit do jakékoliv šílenosti. Vtip je v tom, že ve zveřejněném traileru chybí sebemenší náznak „šíleného Cage“, jakého jsme zvyklí vídat. Zdá se, že herec podal skutečně jemně vykreslený výkon, kdy poměrně minimalisticky ztvární interní život, který se odehrává za vousatou maskou stárnoucího poustevníka. Ve druhém plánu nás zřejmě čeká příběh o tom, jak vás svět vrcholné gastronomie může sežvýkat a vyplivnout. Když zrovna nesledujeme pečlivě budované charakterní drama, tak snímek působí dost poeticky (zvlášť ve vztahu muže a jeho prasete), takže se určitě máme na co těšit.

Dále hrají Alex Wolff (Hereditary), Adam Arkin (Chicago Hope), Nina Belforte, Gretchen Corbett (The Rockford Files), Julia Bray, Darius Pierce nebo Elijah Ungvary. Jako svůj celovečerní debut Pig natočil Michael Sarnoski, který také napsal scénář a společně s Vanessou Block připravil námět. Film bude 16. července uvedený do amerických kin, tak snad si co nejrychleji najde cestu i do naší distribuce.

Podklady a foto: Neon

Galerie: 5

Pig: Nicolas Cage chce za každou cenu zpátky své prase | Fandíme filmu Pig: Nicolas Cage chce za každou cenu zpátky své prase | Fandíme filmu Pig: Nicolas Cage chce za každou cenu zpátky své prase | Fandíme filmu Pig: Nicolas Cage chce za každou cenu zpátky své prase | Fandíme filmu Pig: Nicolas Cage chce za každou cenu zpátky své prase | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest