Snowpiercer: První upoutávka

Snowpiercer: První upoutávka | Fandíme filmu
Je tu mezinárodní featurette na zajímavou sci-fi z nové doby ledové, která míchá první záběry z filmu s pohledem do zákulisí.

Snowpiercer je na první pohled poměrně nenápadná záležitost, u které si nemůžeme být stoprocentě jistí, jestli se vůbec dočkáme české a slovenské preiéry, nicméně film rozhodně patří mezi zajímavé očekávané sci-fi letošního roku, jako jsou Elysium nebo Gravity. Zaujmout dokáže už jen samotný námět, kdy sledujeme sociální průřez společnosti nacpaný do jediného futuristického vlaku, ve kterém se zbytek lidstva snaží přežít postapokalyptickou dobu ledovou, ale přes extrémní podmínky budou mít zakrátko pasažéři daleko větší strach spíš jeden z druhého. Film navíc natáčí talentovaný Joon-ho Bong, který na sebe mezinárodně upozornil takovými filmy, jako jsou Matka nebo Pečeť vraha. Snímek vzniká za mezinárodní peníze, bez dohledu velkých amerických studií, takže by neměl mít Bong nijak svázané ruce, navíc pevně věřím tomu, že mimo hollywoodskou mašinérii dokáže režisér uvyklý na omezené prostředky natočit za nikterak oslnivých 40 milionů poměrně oslnivou podívanou.

Hlavní role se podařilo obsadit zvučnými jmény, jako jsou Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, Octavia Spencer, John Hurt, nebo Ed Harris Hudba Marca Beltramiho zní v prvních ochutnávkách sice jako něco, co už jsme někde slyšeli, ale přesto dokáže zapůsobit. Hodně zajímavě vypadá z prvních artworků a dnešního videa také vizuální stránka filmu (za kterou je podle IMDb zodpovědný Čech Ondřej Nekvasil, který v minulosti pracoval na filmech jako Protektor nebo Iluzionista), kdy se střídají zašpiněné šedivé interiéry, se sněhobíle čistou venkovní krajinou, plnou monumentální masy sněhu. První featurette je bohužel převážně v nějaké asijské řeči (pravděpodobně korejštině), nicméně určitý obrázek si z ní uděláte. Jste na film zvědaví?

Snowpiercer: První featurette

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest