Transformers 4: Wahlbergovu roli měl hrát The Rock

Transformers 4: Wahlbergovu roli měl hrát The Rock | Fandíme filmu
Co nového prozradil Michael Bay? Bude celý film natočený na IMAX? A dočkáme se cross-overu Transformers s G.I. Joe?

Dwayne Johnson na svém Twitteru uveřejnil zajímavou zprávu. Do hlavní role Transformers 4 chtěl Michael Bay původně právě jeho, ale kvůli natáčení Hercula (ten film je nějaký problémový : ) ), musel odmítnout a řada tak přišla na Marka Wahlberga. Že to dopadlo jak to dopadlo je dobrá zpráva pro fanoušky Hasbra, kteří by rádi viděli cross-over mezi Transofmers a G.I. Joe. Novináři se po uvedení G.I. Joe 2 a Pain and Gain začali na takovou možnost různých herců a producentů zvědavě vyptávat a vzhledem k tomu, že The Rock zůstane pouze v jedné sérii, jistá šance na podobný projekt existuje. Je ale třeba jedním dechem dodat, že producent Lorenzo Di Bonaventura celou věc shodil ze stolu, když řekl, že za dobré konstelace hvězd by se takovému projektu nebránil, nicméně momentálně jsou obě série našlápnuté samy o sobě, takže k podobnému provazování v tuto chvíli není žádný větší důvod. Osobně střízlivost kvituji, obě série jsou podle mého názoru natáčeny v maličko odlišném duchu a postav by bylo až moc.

Kdo se na rozdíl od Rocka ve čtyřce určitě objeví, je už dříve odhalená Nicola Peltz, kterou teď Bay přivítal na palubě oficiálně. Peltz momentálně můžeme vídat v seriálu Bates Motel, kde není vůbec špatná, tak snad z ní neudělá Bay čistě vizuální šidítko. Podstatně známější je pro většinu filmových fandů další přírůstek – Stanley Tucci. Ten se v poslední době v blockbusterech vyloženě vyžívá (Jack a obři, Hunger Games, Percy Jackson), tak uvidíme, jakou úlohu mu přidělí Bay. Typově možná malinko připomíná Johna Turturra, ale prozatím o jeho roli vůbec nic nevíme. A když už je řeč o hercích, tak doplňujeme, že se ve filmu objeví také dva čínští profesionálové a dva neherci, kteří budou do filmu vybráni prostřednictvím reality show. Nedávno totiž bylo potvrzeno, že Transformers 4 skutečně vzniknou v koprodukci s Čínou, kde se část filmu natočí a udělá se tam část koprodukce. Už teď je však potvrzené, že podobně jako v případě Iron Mana 3 vznikne pro Čínu alternativní sestřih a v Železňákovi se nakonec z čínského natáčení neobjevilo ve filmu zhola nic, tak aby to v Transformerech nedopadlo podobně.

 

Nová IMAX kamera

Dále jsme se dozvěděli, že film bude natáčený na zbrusu novou, digitální IMAX kameru, kterou Transformers 4 využijí jako vůbec první produkce. Bay na její adresu zažertoval, že nová hračka možná stojí víc, než celé Pain and Gain dohromady. Režisér zatím nezná přesné parametry, nicméně se domnívá, že by kamera měla točit ve větším rozlišení, než 8K, což je rozlišení které množstvím obrazové informace hypoteticky snese porovnání se 70mm filmem, který se používá v analogových IMAX kamerách.

Nová kamera je zároveň výrazně menší (a pravděpodobně nehlučná), takže by s ní teoreticky neměl být problém natočit celý film. V praxi se bohužel stále jedná o rajskou hudbu budoucnosti. Jednak si prý vysoký datový tok žádá enormní výpočetní výkon, ale hlavním problémem je, že v daném rozlišení je podstatně dražší renderovat digitální triky. Proto na nové kamery bude natočeno opět pouze několik klíčových momentů, zbytek filmu zaznamená nějaká blíže nespecifikovaná digitální kamera. Co prý ale Baye hodně zajímá, je technologie Dolby Atmos a věřím, že právě on by s ní mohl předvést něco zajímavého (aneb jak mě Atmos zklamal v Hobitovi).

 

Vzdát se Transformers není jednoduché

Bay mnohokrát vyhrožoval, že ten či onen díl točí jako poslední, ale jsou tu Transformers 4 a Michael pořád stojí u kormidla. V různých rozhovorech přiznává, že opustit vlastní dítě není pro režiséra jednoduché. Proto Jackson pořád trčí ve Středozemi, proto Cameron plánuje hned čtyři Avatary. Bay uvedl, že žádný zkušený režisér jako Spielberg po něm sérii nedostane, protože studio bude chtít, aby se filmy dál nesly ve stejném duchu. A k tomu vizionáře nepřinutíte. Proto sérii s největší pravděpodobností zdědí nějaký nováček a u těch Bay prostě nevěří tomu, že by velký přechod k nové trilogii zvládli. V jednom článku New York Times se dokonce objevila věta (lehce vytržená z kontextu) „Nejsem si jistý, kolik jich udělám, ale musím sérii pro někoho připravit“. Že by tedy existovala možnost, že Bay natočí i pětku?

Tak či tak, co pro nás má Michael připraveného, jaké velké změny chystá a co by mladý režisér nezvládl? Podle Baye by měl novic problém už s přemlouváním hvězd, v tomhle případě tedy nakonec s Markem Wahlbergem. Dále prý několik měsíců trvá už jen příprava robotů, přičemž Bay ještě jednou potvrdil, že se všichni známí roboti dočkají redesignu, který bude mít ve filmu logické odůvodnění (a taky k němu jistě tlačí Hasbro, které chce prodávat nové hračky) a zároveň divákům slíbil nějaký „really cool shit“ (pro neangličtináře: „nějaký parádní píčovinky“...).

Film by měl mít něco málo přes dvě hodiny, natáčet se bude podle posledních zpráv v Chicagu, Detroitu, Hongkongu a dalších místech Číny. První klapka má padnout na přelomu května a června.

Zdroje: MichaelBay.com, Collider I, Collider II, Collider III, Rockův Twitter, CBM I, CBM II, Cinemablend, NY Times, Moviefone

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest