Indiana Jones 5: Fotky z natáčení ukázaly mladšího Indyho

Indiana Jones 5: Fotky z natáčení ukázaly mladšího Indyho | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Natáčení pátého Jonesova dobrodružství začalo a nacisté jsou zpátky na scéně.

Nedávno jsme tu měli vůbec první pohled na kulisy pro připravované natáčení Indiana Jonese 5. Natáčení teď definitivně začalo a s fotkami jsme udělali pořádný skok kupředu. Harrison Ford ani nikdo z ostatních herců zatím zachyceni nebyli, ale i s kaskadéry se dá užít spousta legrace.

Tak především, při natáčení motocyklové scény jeden z kaskadérů nosí masku Indyho. Na tom by nebylo nic divného, filmaři se přeci jen snaží vytvořit iluzi, že je uprostřed akce skutečně hlavní hrdina, ne někdo jiný. Zajímavé je na celé situaci to, že maska nevypadá jako současný Harrison Ford, ale jako hercova podstatně mladší verze. Všude kolem jsou navíc hákové kříže, pravděpodobně se tedy vracíme do období druhé světové války nebo ještě před ni. Dle dosavadních informací se přitom snímek má odehrávat v 60. letech. Zřejmě se tedy natáčí jakýsi flashback, potenciálně kupříkladu úvodní scéna filmu, podobně, jako to bylo v Poslední křížové výpravě, kde také úvod trávíme s podstatně mladším Indym, než se děj posune ke své hlavní části v Indyho přítomnosti.

Magazín Daily Mail přinesl fotografie, které ukazují natáčení motocyklové scény s dublérem a potom také fotky nacistického vlaku. Ty se shodou okolností natáčejí v Británii na stejném místě, kde před několika týdny točil svou vlakovou scénu Tom Cruise pro Mission: Impossible 7. Magazín Chronicle Live potom přinesl další fotky z hradu Bamburgh, z něhož pocházely i úplně první fotky kulis, jež se před časem objevily online. Teď je patrné, že kulisy se dál rozrůstají. A k vybudovanému zdivu přibyl ostnatý drát. Mění se snad Bamburgh ve válečnou pevnost? Uvidíme v úvodu filmu, jak nacisté převážejí nějaký další nebezpečný artefakt, jenž se jim Indy snaží vyrvat z jejich spárů? A bude úvodní flashbacková scéna nějak souviset se zbytkem filmu, jenž by se údajně měl točit kolem nacistů ve službách amerického kosmického programu? Odpovědi zatím nemáme, nicméně je fajn, že se nám snímek začíná pozvolna rýsovat před očima.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 28. 7. 2022 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest