Ironheart a Echo: Kdy se dočkáme nástupců Iron Mana a Hawkeye

Ironheart a Echo: Kdy se dočkáme nástupců Iron Mana a Hawkeye | Fandíme filmu
Marvel Studios
Dvě marvelovské superhrdinské série už vědí, kdy nastoupí před kamery.

Marvel letos začal uvádět vedle celovečerních snímků také minisérie, které jsou součástí jeho provázaného filmového univerza, a které se točí s filmovými rozpočty. Zatím jsme viděli WandaVision a Falcona a Winter Soldiera, už za pár dní startuje Loki. V letošním roce byly dokončené také minisérie Ms. Marvel a Hawkeye, jichž bychom se měli dočkat ještě před koncem roku. Točit se začaly také série Moon Knight a She-Hulk, brzy před kamery nastoupí také Secret Invasion. U všech tří titulů počítáme s uvedením v příštím roce.

Co ale bude dál? V přípravě jsou série Ironheart, Echo, Wakanda a Armor Wars. A teď se dozvíme, v jakém pořadí (alespoň některé z nich) můžeme očekávat na obrazovkách. Server Murphys Multiverse informuje, že v lednu 2022 se má začít natáčet série Echo, v dubnu 2022 potom Ironheart. To znamená, že Echo téměř určitě uvidíme ještě v roce 2022, Ironheart buď v samém závěru roku, nebo začátkem roku 2023. Aktuálně má studio na druhou polovinu letošního roku naplánovanou přípravu vlastně jen pro Secret Invasion, takže pokud nebude příliš vytížené celovečerními filmy, tak je docela dobře možné, že ještě letos začnou přípravy některé z dalších sérií třeba právě zmiňované Armor Wars.

Marvel minisérie Ironheart navazuje na Iron Manův odkaz. V komiksech je Riri Williams patnáctiletá geniální dívka, která přes svůj nízký věk má stipendium na prestižní inženýrské universitě MIT. Tam po kouscích ukradne dost materiálu na to, aby dokázala vlastnoručně vyrobit ironmanovské brnění. Když se za ní konečně pustí školní ochranka, tak uprchne a sama následně zabrání dvěma trestancům v útěku z vězení. Svůj oblek nadále vylepšuje a brzy se o ní dozví Tony Stark, který ji podporuje (to by ve filmech logicky muselo být pozměněno). Přijala kódové označení Ironheart. O sérii zatím bylo odhaleno, že ústřední úlohy se zhostí Dominique Thorne. Scenáristkou série je Chinaka Hodge.

Echo je spin-off, jenž bude vycházet z letošní minisérie Hawkeye. Pod superhrdinskou přezdívkou vystupuje Maya Lopez, neslyšící žena se super rychlými reflexy, jež dokáže napodobit pohyby svých protivníků. Do role byla obsazena neslyšící herečka Alaqua Cox, pro níž je Hawkeye její prvotinou. V komiksech postava někdy přebírá po Clintu Bartonovi jeho identitu Ronina, tedy podobu, v jaké jsme jej viděli v úvodu Avengers: Endgame. Minisérii připravují Etan a Emily Cohenovi.

Foto je ilustrační - Pepper Potts ve filmu Avengers: Endgame

Zdroj: Murphys Multiverse

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest