Čas: Na tajuplné pláži se stárne děsivým tempem – je tu nová ukázka

Čas: Na tajuplné pláži se stárne děsivým tempem – je tu nová ukázka | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 1 obrázek
Milovník tajuplných a strašidelných filmů M. Night Shyamalan už v létě dodá svoji lákavou novinku.

M. Night Shyamalan nastartoval svou kariéru grandiózně. Po filmech Šestý smysl, Vyvolený a Znamení mu dokonce někteří přezdívali „Nový Spielberg“. Pak kvalita Shyamalanových filmů začala upadat a vše vrcholilo propadáky Poslední vládce větru a Po zániku Země. Režisér naštěstí dokázal včas zmáčknout reset a pomalu se zase vrátit k lepším projektům. Začal účastí na seriálu Městečko Pines a nenápadný horor The Visit byl často hodnocený alespoň jako solidní. Rozpolcený měl vyloženě dobré recenze, a i když pokračování s názvem Skleněný dopadlo poněkud rozpačitě, M. Night si spravil reputaci seriálem Servant. Navíc poslední tři celovečerní filmy financoval, takže vzhledem k jejich úspěchu má teď dost peněz na to, aby měl nadále tvůrčí svobodu.

Jako svůj další projekt si vybral adaptaci komiksu Sandcastle (Hrad z písku) od Pierra Oscara Levyho. Filmová adaptace s názvem Čas (Old) se snaží nalákat diváky hodně pozvolna dávkovanou propagační kampaní. Nejprve jsme nevěděli o projektu prakticky nic, pak se objevily plakáty s motivem lidských siluet propadajících jako zrnka písku hrdlem přesýpacích hodin. Pak se konečně objevila první upoutávka, kde bylo odhaleno, že se film odehrává na malé pláži, kde pro některé čas plyne rychleji a není z ní úniku.

Teď je tu plnohodnotný trailer, který blíže přibližuje celou zápletku. Na pláž je zakázán vstup dětem, mladá rodina se tam přesto vydává. Na první pohled odlehlé místo působí jako ráj na zemi. Idylka se začne kazit už v momentě, kdy se ukáže, že tajné místečko našli i další turisté. To je ale ten nejmenší problém, který na nic netušící rodinku čeká. Dvě malé děti začnou nevysvětlitelně stárnout před očima. Rychle se rozkládající tělo, které hrdinové najdou, naznačuje, že pokud zatraceně rychle nenajdou cestu z náhle odříznuté zátoky, čeká na synka a dcerku hodně brzy ortel smrti. Čas tiká, napětí se dá krájet.

V hlavních rolích hrají Gael García Bernal, Thomasin McKenzie, Alex Wolff, Eliza Scanlen, Vicky Krieps nebo Ken Leung. V českých kinech bude film uvedený 22. července.

Podklady a foto: Universal

Galerie: 2

Čas: Na tajuplné pláži se stárne děsivým tempem – je tu nová ukázka | Fandíme filmu Čas: Na tajuplné pláži se stárne děsivým tempem – je tu nová ukázka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest